Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Salkazanovs: Degvielas cenas dzen stūrī gan pārvadātājus, gan valdību

Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijas biedri piektdien pulcējās kopīgā sapulcē, lai pārrunātu patlaban valdošo ekonomisko situāciju, un ir nobažījušies par degvielas cenu augšanu. Patlaban valsts mērogā veidojas kopumā ap 8,2 miljonu latu budžeta deficīts sabiedriskā transporta sadaļā, un pašreizējā tendence iedzen stūrī gan pārvadātājus, gan valdību, uzskata Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijas prezidents un SIA Jelgavas Autobusu parks valdes loceklis Pēteris Salkazanovs.

Viņš skaidroja, ka atbilstoši Valsts SIA Autotransporta direkcija (ATD) centralizētajam lēmumam gandrīz visi pārvadātāji ir spiesti no 1.aprīļa paaugstināt tarifus starppilsētu pārvadājumiem, savukārt vietējo reģionālo un pilsētu maršrutos pārvadātāji pārsvarā nemaina tarifus. Lielas bažas pārvadātājiem esot saistībā ar degvielas cenu pārmaiņām.

Saistībā ar tarifu pārmaiņām viņš minēja, ka lielākā daļa pārvadātāju to uztver kā nepieciešamu normu, kuru nosaka pasūtītājs - ATD, tāpēc tam grūti iebilst, jo pasūtītājam nav citas izejas. Savukārt Jelgavas pilsētas maršrutos tarifi paliek nemainīgi un tie tiks paaugstināti tikai starppilsētu maršrutos atbilstoši ATD prasībām, pauda Salkazanovs.

SIA Migar valdes loceklis Uldis Valters skaidroja, ka Jelgavas novada reģionālajos maršrutos tarifi paliks nemainīgi. Arī SIA Dobeles autobusu parks (DAP) valdes priekšsēdētājs Ārvaldis Laumanis skaidroja, ka DAP līdzīgi mainīsies vien starppilsētu maršruti, bet vietējo un reģionālo maršrutu tarifi paliks nemainīgi. "Mūsu gadījumā, piemēram, maršrutā Dobele-Rīga tarifs augs par aptuveni astoņiem procentiem," pauda Laumanis.

Kā ziņots, Zemgalē vienīgi Bauskas pārvadātājs SIA AIPS nemainīs tarifus arī vairākos starppilsētu maršrutos, jo tas neesot ekonomiski izdevīgi un pārvadātājs nesaņem valsts dotāciju, skaidroja SIA AIPS valdes priekšsēdētājs Uldis Kolužs.

Ar šā gada 1.aprīli autobusu un vilcienu starppilsētu nozīmes maršrutos spēkā stāsies jauni tarifi - kāpums vidēji 5% līdz 7% apmērā, informēja Autotransporta direkcijā.

Plānots, ka jauno tarifu ieviešana jau šogad valstij ļaus ietaupīt aptuveni 1,8 miljonus latu un biļešu cenu kāpums pasažieru plūsmu būtiski neietekmēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē