Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Vilks: Nākamais gads izskatās sliktāks, nekā lēsts pirms pusgada

Nākamais gads, kā izskatās, būs sliktāks, nekā tika lēsts pirms pusgada, tāpēc nākamā gada budžets jāveido ļoti piesardzīgi, Rietumu Radio sacīja finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība), norādot, ka Latvijas ekonomikas jautājumos "pirms gada vairāk biju optimistu galā, bet patlaban vairāk esmu pesimistu galā".

Kā atzina ministrs, par šo gadu viss esot skaidrs, - Latvijas ekonomikas izaugsme būs straujāka, nekā gaidīts, un budžets būs pārpildīts. "Taču nākamais gads Latvijai ir ļoti neskaidrs. Piesardzība Eiropā būs ļoti liela. Eiropas politiķu lēmumi joprojām nāk ļoti novēloti, - vēl joprojām nezinām, kādus risinājumus Grieķijas valdība septembrī liks priekšā starptautiskajiem aizdevējiem, kāds būs Spānijas risinājums. Ir ļoti liela nenoteiktība, kas bremzē patēriņu un ražošanu Eiropas valstīs," sacīja Vilks, uzsverot, ka tas ietekmēs arī Latviju un tās eksportuzņēmumus.

"Pagaidām Latvijas eksports un rūpniecība, ņemot vērā esošo situāciju, turas ļoti labi. Attiecībā uz nākamo gadu esmu noskaņots skeptiskāk. Nākamais gads izskatās sliktāks nekā tika lēsts pirms pusgada, tāpēc budžetu gribam veidot ļoti piesardzīgi," sacīja ministrs.

"Ja būtu pārliecība, ka eirozonas valstu krīzes risinājuma varianti tiek likti galdā un akceptēti, finanšu tirgus vairs netrako, tad mēs Latvijā varētu atrast iespējas vairākās jomās novirzīt papildu līdzekļus, bet tagad mēs esam kļuvuši konservatīvāki," sacīja ministrs, piebilstot, ka savu viedokli skaidrojis arī arodbiedrību pārstāvjiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlēšanu balagāns

Varbūt iepriekšējās reizēs nebiju pamanījis, bet šķiet, ka šogad Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas politiķu un viņu partiju acīs ieguvušas krietni būtiskāku nozīmi.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē