Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Viņķelis: Kāpēc man patīk Rīgas Satiksme?

Tāpēc, ka es esmu vienkāršs cilvēks un man tāpat kā daudziem jaunie tramvaji un trolejbusi, un e-taloni liek justies kā Eiropā. 80% rīdzinieku atzīst, ka ir apmierināti ar sabiedrisko transportu Rīgā. Un puse braucienu jau tagad ir _par velti _un otrai pusei to sola drīzā nākotnē – kā Tallinā. Man patīk Rīgas Satiksme (RS), jo zinu, ka visi strādājošie rīdzinieki vidēji ik gadu caur nodokļiem par to samaksā 300 eiro vēl pirms kaut reizi ir iekāpuši trolejbusā. Kopā dotācijā RS gadā sanāk kādi 90 miljoni eiro – vairāk nekā sabiedriskajam transportam visā pārējā Latvijā kopā.

Man patīk arī RS priekšnieku preses relīzes. Kad 17. septembrī, mainot tarifu no latiem uz eiro, to noapaļoja par santīmu uz leju līdz 0,70 eiro, RD Satiksmes komitejas vadītājs Vadims Baraņņiks (Saskaņas centrs) bija aizkustināts: "Veicot pāreju uz eiro, pašvaldība un uzņēmums Rīgas satiksme atrada iespēju samazināt biļešu cenas sabiedriskajā transportā. Šajā periodā, kad kopējos valsts izaugsmes tempus ikdienā neizjūt lielākais iedzīvotāju vairākums, nebūtu bijis pareizi, ja biļetes cena sabiedriskajā transportā tiktu noapaļota uz augšu."

Man patīk, ka RS ir tik elastīga. Kad Rīgas kungiem sāk svilt caurumi budžetā, tad tā ātri vien nāk talkā un jau 29. septembrī palielina braukšanas maksu teju divas reizes – no 0,70 uz 1,20 eiro no 2014. gada 1. janvāra. Tas nekas, ka braucēju skaits samazināsies un daudziem būs lētāk pārsēsties auto vai palikt mājās. Toties mērs varēs ar lielu vēlību izdalīt atlaides savējiem un lauķu biļetes svešajiem.

Vispār jau mēram, kas ir galvenais RS priekšnieks, arī RS traki patīk. Tik ļoti patīk, ka viņš nemaz tai nejautā visādus niekus. Piemērām, vai un kāpēc braucienu pašizmaksā tiek ieskaitīti tie miljoni, kurus Rīgas satiksme izdala labajām arodbiedrībām un labajiem medijiem, un tenisa kluba, un atpūtas mājas uzturēšanai? Un kāpēc, pērkot degvielu caur starpniekiem, tiek pārmaksāti kādi 5 santīmi litrā. Kā gan tas nākas, ka ieņēmumi no biļešu pārdošanas ir 31 miljons, bet  šīs pārdošanas izmaksas 12 miljoni latu gadā – vairāk kā visa gada laikā izlietotā degviela (10 miljoni)? Un kāpēc gan Briselē, kur satiksmes kompānija STIB/MIVB saņem krietni mazākas dotācijas no budžeta un maksā krietni lielākas algas darbiniekiem, biļetes latgaliešiem un vidzemniekiem nākošgad būs lētākas nekā Rīgā? Nu, jā, Briselē ikviens pasažieris no Jelgavas, Valmieras vai Jūrmalas par 1,20 eiro var braukt metro, autobusā un tramvajā kaut vai trīs reizes vienas stundas laikā. Salaspils māmuļām nākošgad Rīgā, lai tiktu līdz Stradiņa slimnīcai, būs jāmaksā vismaz 2,40.

Tikmēr mūsu mērs domā: "Bet tas nekas. Pakurnēs tie lauķi un rimsies. Ne tikai rimsies, bet arī deklarēsies Rīgā. Kaut vai Jura Alunāna ielā 8-4 vai Imantā, Kurzemes prospektā 64-1. Galvenais, ka mūsējiem patīk. Un nevajag ļauties populismam. Vienotība un Nacionālā apvienība te nesen bija sadomājušies par  braukšanas maksu balsot Rīgas domes sēdē.  Bet to taču nevar pieļaut! Priekš tā mums ir Rīgas domes pašas izveidotā komisija, lai tā tad arī lemj par biļešu cenu palielināšanu. Mums te Domē ir jālemj tikai par atlaidēm un brīvbiļetēm!"

Vārdu sakot, cienījamie rīdzinieki, mūsu ceļā uz pilnīgu komunismu, uz bezmaksas biļetēm visiem (kā arī bezmaksas ūdeni, elektrību un siltumu) ir atlikuši tikai pavisam nedaudzi škēršļi – to skaitā, veselais saprāts un ekonomiska saimniekošana. Ja mēs tos pārvarēsim, jebkura saulainā tāle būs sasniedzama.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē