Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

airBaltic valdē iecelts Pauls Cālītis

Nacionālās lidsabiedrības airBaltic padome uzņēmuma valdē iecēlusi Paulu Cālīti, kurš amata pienākumus sāks pildīt 1.martā, aģentūru LETA informēja airBaltic pārstāve Alise Briede.

Kā operatīvās vadības direktors Cālītis būs atbildīgs par lidojumu vadību, tehniskajām un loģistikas nodaļām, lidostas pakalpojumu vadību, klientu atbalstu, drošību, kā arī lidsabiedrības kvalitāti.

Kā norādīja airBaltic padomes priekšsēdētājs Niks Bulmanis, "padome ir lepna, ka vadības komandai kā jaunākais loceklis pievienojies viens no savējiem". "Mēs ticam, ka Cālītis spēs saglabāt airBaltic pirmšķirīgos darbības rezultātus lidsabiedrības ilgtspējīgās izaugsmes laikā, kad īstenojam Destination 2025 biznesa plānu," pauda Bulmanis.

Cālītis norādīja, ka nostrādājis airBaltic 25 gadus un viņam "ir bijusi privilēģija veicināt uzņēmuma attīstību no tā pašiem pirmsākumiem". Viņš pauda prieku pievienoties airBaltic valdei, lai turpinātu lidsabiedrības tālāku izaugsmi.

Cālītis ieguvis uzņēmumu vadības maģistra grādu aviācijas nozarē Monreālā bāzētajā Konkordijas Universitātē. Viņš kā pilots pievienojās airBaltic komandai 1995.gada 11.septembrī, dažas nedēļas pēc uzņēmuma izveidošanas. 1999.gadā Cālītis kļuva par lidojumu vadības direktoru, savukārt līdz 2020.gadam strādāja par airBaltic lidojumu vadības vecāko viceprezidentu.

Ilgu laiku Cālītis bijis airBaltic vadības komandas loceklis un struktūrvienības airBaltic Training valdes loceklis kopš tās izveides 2010.gadā. Starp viņa pienākumiem bijusi flotes modernizācija, pilotu un stjuartu standartu izstrāde, plānošana un apmācība, kā arī lidojumu laikā sniegto pakalpojumu pārvalde. Viņš bija arī viens no galvenajiem komandas locekļiem, kurš vadīja airBaltic Pilotu akadēmijas izveidi. Papildus tam Cālītis saglabā savu kvalifikāciju kā instruktors/eksaminētājs un turpinās lidot kā Airbus A220-300 kapteinis.

Kā ziņots, janvāra beigās tika izsludināts konkurss uz airBaltic valdes locekļa amatu, jo darbu airBaltic valdē plāno atstāt Martins Sedlackis. Šobrīd airBaltic valdē strādā arī valdes priekšsēdētājs Martins Gauss un Vitolds Jakovļevs. 

Tāpat ziņots, ka 2019.gadā airBaltic pārvadāja 5,049 miljonus pasažieru, kas ir par 22,1% vairāk nekā 2018.gadā.

airBaltic nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz vairāk nekā 70 galamērķiem, kā arī airBaltic piedāvā tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas. Latvijas valstij pieder 80,05% airBaltic akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam Aircraft Leasing 1 - gandrīz 20% akciju.

Top komentāri

Jānis
J
Cietumā neietiks?
pozitīvisma akadēmiķis
p
Jau pirmajā bildē pozē misionāra pozā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas