Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Altum ceturtdien sāks piedāvāt aizdevumus dalītā īpašuma izbeigšanai

Attīstības finanšu institūcija Altum no ceturtdienas, 27.jūlija, sāks piedāvāt aizdevumu daudzdzīvokļu māju dzīvokļu īpašniekiem noteiktās atsavināmās zemes izpirkšanai jeb atsavināšanas cenas samaksai, aģentūrai LETA pavēstīja Altum pārstāvji.

Aizdevuma mērķis ir veicināt finansējuma pieejamību tiem daudzdzīvokļu ēku īpašniekiem, kuri vēlas izmantot Piespiedu dalītā īpašuma privatizētajās mājās izbeigšanas likumā nostiprināto mehānismu, lai izbeigtu piespiedu dalīto īpašumu ar zemes īpašnieku vai īpašniekiem, bet kuriem nav pieejami finanšu līdzekļi atsavināšanas cenas daļas samaksai.

Aizdevumi dalītā īpašuma izbeigšanai tiks piešķirti no 10 000 eiro ar atmaksas termiņu līdz 20 gadiem. Aizdevuma procentu likme ir fiksēta 5,9% gadā vai mainīga - 1,82% un Valsts kases aizdevuma valsts kapitālsabiedrībām mainīgā likme, kuru nosaka piešķirot aizdevumu, un procentu likmes mainīgā daļas - sešu mēnešu Euribor.

Finansējums tiks piešķirts jau esošās "Altum" atbalsta programmas daudzdzīvokļu māju remontiem un apkārtējās teritorijas labiekārtošanas darbiem ietvaros.

Lai informētu iedzīvotājus par piespiedu dalītā īpašuma izbeigšanas procesu, dzīvokļu īpašnieku lēmumu pieņemšanas nosacījumiem, kā arī "Altum" aizdevuma nosacījumiem, šogad 23.augustā notiks informatīvs seminārs.

Jau vēstīts, ka "Altum" auditētā peļņa pērn bija 11,484 miljoni eiro, kas ir par 17% mazāk nekā gadu iepriekš. Savukārt institūcijas aktīvi pagājušā gada beigās bija 1,1 miljarda eiro apmērā.

"Altum" ir valsts kapitālsabiedrība, kas ar valsts atbalsta finanšu instrumentu palīdzību sniedz atbalstu noteiktām mērķa grupām finanšu instrumentu veidā (aizdevumi, garantijas, ieguldījumi riska kapitāla fondos u.c.), konkrētu programmu ietvaros, papildinot to arī ar nefinanšu atbalstu (konsultācijas, mentorings), kā arī realizējot citas valsts deleģētas funkcijas.

"Altum" 40% akciju turētājs ir Finanšu ministrija, 30% akciju turētājs - Ekonomikas ministrija un 30% akciju turētājs - Zemkopības ministrija. "Altum" obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas