Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Android nostiprinās Latvijā visvairāk lietotās operētājsistēmas pozīcijā

Septembrī visvairāk lietotā operētājsistēma Latvijā bija Android, kura, lai no Latvijas pievienotos vietējām tīmekļa vietnēm, lietota 28,5% gadījumu, liecina starptautiskā interneta izpētes un konsultāciju uzņēmuma Gemius pētījuma gemiusRanking dati.

Otrajā vietā septembrī ar 25,4% gadījumu bija Windows 7, kuru no kopš 2012.gada ieņemtās pirmās vietas Android nostūma augustā - Android operētājsistēma, lai no Latvijas pievienotos vietējām tīmekļa vietnēm, augustā tika lietota 26,7% gadījumu, bet Windows 7 - 26,5% gadījumu.

Trešajā vietā septembrī nemainīgi "Windows 10", kas lietota 23% gadījumu. Kamēr Windows 7 popularitāte turpina kristies, Windows 10 - kāpj.

iOS 2017.gada septembrī lietota 8,9% gadījumu, Windows 8.1. - 5,9%, bet vairāk nekā divus gadus neuzturētā un ievainojamā operētājsistēma Windows XP septembrī lietota 3,8% gadījumu. Savukārt Mac OS X lietota 1,9% gadījumu, Windows 8 - 0,7% gadījumu.

Pērn septembrī visvairāk lietotā operētājsistēma bija Windows 7 ar 33%, otrajā vietā bija Windows 10 ar 21,7% bet labāko trijnieku noslēdza Android ar 19,5% gadījumu.

Windows 7 kļuva par populārāko operētājsistēmu Latvijā 2012.gada sākumā, apmēram trīs gadus pēc nokļūšanas tirgū. Līdz tam stabila līdere bija Windows XP operētājsistēma.

gemiusRanking aplūko statistiku par operētājsistēmām, kuras izmanto personas, kuras no Latvijas pievienojas Latvijas tīmekļa vietnēm. Statistika ir balstīta uz lapu skatījumu skaitu attiecībā uz gemiusTraffic pētījumā iekļautajām tīmekļa vietnēm.

Top komentāri

Juris UK
J
Nevar jau ābolu atļaties)))))
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas