Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Aqua Riga mēģinās atdzimt; pārdošanas panākumi tālu no iecerētā

Pagājis pusotra gada, kopš ar lielu skandālu ūdens ražošanas tirgū ienāca Rīgas domes dibinātais uzņēmums Aqua Riga. Pašvaldībai tika pārmesta iespējama konkurences kropļošana, jo atšķirībā no citiem šī segmenta uzņēmumiem Aqua Riga no domes saņēmusi vismaz 300 000 eiro lielus ieguldījumus. Uzņēmuma darbības rādītāji gan liecina, ka tas nīkuļo un pagaidām pastāv tikai spīta pēc. Pērn Aqua Riga cieta 51,1 tūkstoša eiro zaudējumus, kas apmēram divas reizes pārsniedza gada apgrozījumu.

Par uzņēmuma nākotni Rīgas domes pārstāvji komentāros ir kā ūdeni mutē ieņēmuši. Domes preses sekretāre Laila Ivāna norāda, ka labāk par Rīgas mēru Nilu Ušakovu (SC) tematu varētu komentēt priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR). A. Amerika preses sekretārs Mareks Gailītis ar īsziņu starpniecību aicina sazināties ar SIA Rīgas ūdens preses sekretāru, jo "Amerikam nekā jauna pagaidām nav ko teikt".

Uz jautājumu, kāpēc nav izdevies izcīnīt pienācīgu vietu tirgū, Aqua Riga vadītājs Jānis Lapiņš norāda uz lielo konkurenci. Lai tirgu iekarotu, visām sadarbības formām esot jābūt veiksmīgām. Lapiņš min sadarbības partnerus, kas izplata un ražo ūdeni. Pēc viņa teiktā var noprast, ka tieši tas bijis ķēdītes vājais posms. "Mēs patlaban pārskatām sadarbību ar partneriem, jo redzam, ka pārdošanas apjomi nav sasniegti," viņš skaidro.

Par pārdošanas apjomiem Lapiņš īsti negrib runāt, tomēr bilst, ka tie esot tālu no iecerētā. Pēc plāna šajā periodā tirdzniecības apjomiem būtu bijis jāsasniedz apmēram četrus miljonus litru gadā. "Šobrīd viennozīmīgi tādu daudzumu mēs nepārdodam," nosaka Lapiņš. Uz jautājumu, vai rādītājs sasniedz vismaz miljonu, viņš atbild noliedzoši.

Ņemot vērā līdz šim visai neveiksmīgo eksistenci, vētra par pašvaldības iesaistīšanos uzņēmējdarbībā pieklususi. Konkurences padomes pārstāve Inita Kabanova Dienai norāda, ka padome savas domas par notiekošo nav mainījusi, tajā pašā laikā padziļinātas pārbaudes vairs nav veiktas, kolēģi gan rūpīgi sekojot līdz informācijai publiskajā telpā.

Pagaidām Aqua Riga ar spilgtu mārketinga kampaņu nevar lepoties. Tam traucē arī finansiālo resursu trūkums.

Gada sākumā uzņēmuma tēls piedzīvoja jaunu triecienu. Kādā no Maxima veikaliem Rīgā tirdzniecībā bija nonākušas dzeramā ūdens pudeles ar tumšas krāsas duļķēm un nogulsnēm. Pārtikas un veterinārais dienests atklāja, ka pie vainas ir ražošanā iesaistītie uzņēmumi. Sarunā ar Dienu Aqua Riga vadītājs norāda, ka joprojām nav skaidrs, kā kas tāds varēja atgadīties.

Visu rakstu lasiet pirmdienas, 9.novembra, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas