Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
"To, kas notiek mūsu ēdināšanas blokos labi pārzinām, higiēnas un drošības prasības tiek ievērotas ļoti stingri," saka Baltic Restaurants Latvia valdes loceklis Guntis Bredovskis

Baltic Restaurants Latvia pastiprinās piegādātāju auditēšanu

SIA Baltic Restaurants Latvija (BRL) pastiprinās pārtikas produktu piegādātāju un produkcijas ražotāju auditu, portāls Diena.lv uzzināja uzņēmumā. Turpmāk pārtikas piegādātāju piedāvātie produkti tiks ne tikai pārbaudīti pēc organoleptiskiem kvalitātes rādītājiem, bet tiks arī veiktas sistemātiskas mikrobioloģisko rādītāju pārbaudes, izmantojot sertificētas laboratorijas pakalpojumus.

"Arī līdz šim esam veikuši pārbaudes pie piegādātājiem, vizuāli izvērtējot telpu un iekārtu stāvokli, higiēnas vizuālos rādītājus, periodiski pārbaudot produktu mikrobioloģiskos rādītājus. Gadījumos, kad piegādātāji šīs pārbaudes nebija izturējuši, sadarbība tika pārtraukta, vai, jaunu piegādātāju gadījumā, netika uzsākta, līdz visi trūkumi no piegādātāju puses tika novērsti," uzsvēra BRL valdes loceklis Guntis Bredovskis. 

Tāpat uzņēmumā ir izveidots jauns amats – paškontroles izpildes auditors. Paškontrole – tā ir noteikumu un rīcību sistēma, kas nosaka, kā pareizi rīkotos, lai nodrošinātu drošu pārtiku un minimizētu riskus. Tajā skaitā personīgās higiēnas prasību izpilde no paša ēdināšanas uzņēmuma darbinieka puses: roku mazgāšana, dezinfekcija, speciālā apģērba vilkšana un citi.

"Esam arī pārstrādājuši paškontroles sistēmu, ieviešot vēl stingrākas procedūras, lai iespējami minimizētu cilvēka faktoru. Protams, pilnībā to izslēgt nav iespējams, tāpēc ikdienas uzraudzība ir ļoti būtiska un tāpēc tiek veidota arī iekšējā ātro higiēnas testu laboratorija," norādīja Bredovskis. 

"Esam viens no lielākajiem ēdinātājiem Latvijā un Igaunijā, mūsu ēdināšanas vietās jau līdz šim esam regulāri ieguldījuši gan tehnoloģijās, gan darbinieku apmācībās. To, kas notiek mūsu ēdināšanas blokos labi pārzinām, higiēnas un drošības prasības tiek ievērotas ļoti stingri. Taču strādājot ar piegādātājiem ir jāpaļaujas uz viņu godprātīgu attieksmi un tiem dokumentiem, kas nāk līdzi katrai pārtikas partijai. Arī līdz šim esam braukuši un pārbaudījuši piegādātāju ražotnes, turpmāk šos auditus veiksim vēl plašāk," teica uzņēmuma pārstāvis.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas