Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Čekas maisus piedāvā neatvērt vēl 30 gadus

Ar grozījumiem likumā plāno par 30 gadiem pagarināt noilguma termiņu, pēc kura konstatēt kādas personas sadarbību ar Valsts drošības komiteju (VDK), paredz Nacionālās drošības komisijas sagatavotais likumprojekts, kas ceturtdien nodots vērtēšanai Saeimas komisijās.

Patlaban spēkā esošais likums paredz, ka termiņš, līdz kuram nav pieļaujams konstatēt personas sadarbību ar VDK un cilvēka iespējamo sadarbību ar tā dēvēto čeku nedrīkst izmantot tiesiskajās attiecībās pret šo cilvēku, noslēdzas 2014.gada 19.maijā. Tomēr Nacionālās drošības komisija norādījusi - ņemot vērā, ka Satversmes aizsardzības biroja Totalitāro seku dokumentēšanas centra rīcībā esošā informācija ir nepilnīga, tad, atverot čekas maisus jeb publicējot datus par personām, kuras sadarbojušās ar VDK, nezinot, kādu noziegumu atklāšanā personas ir piedalījušās, tiks apdraudēta šī cilvēka personiskās dzīves neaizskaramība un fiziskā drošība.

Par nepieciešamību atvērt tā saucamos čekas maisus Latvijā diskutēts jau kopš neatkarības atjaunošanas. Taču arī norādīts, ka Latvijā atrodamajos čekas maisos palikušas vien 5000 kartītes, lai arī to bijis pat vairāk par 25 tūkstošiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas