Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Liepāja metalurga pircējs sauc atpakaļ bijušos strādniekus

Maksātnespējīgā Liepājas metalurgs (LM) pircēja KVV Group pārstāvis sācis neoficiāli apzināt bijušos metalurgus, kuri varētu atgriezties uzņēmumā, to Latvijas Radio pavēstījis LM maksātnespējas administrators Haralds Velmers. 

Šajās dienās Liepājā atrodas uzņēmuma pārstāvis, kurš pēta reālo situāciju Metalurgā, bet pašu metalurgu attieksme pret gaidāmajām pārmaiņām gan ir neviennozīmīga - par iespējamo atgriešanos uzņēmuma bijušo darbinieku domas atšķiras. Kāds no uzrunātajiem bijušajiem metalurgiem, kas pašlaik jau saņem pensiju, pauž gatavību atgriezties uzņēmumā, ja šodien tiktu piedāvāts darbs. Viņš runājis arī ar citiem bijušajiem kolēģiem - taču ne visi uzreiz gatavojas skriet atpakaļ, ziņoja Latvijas Radio.

Daļa cilvēku norādījuši, ka viss būs atkarīgs no tā, cik lielas būs algas. Daudzi bijušie metalurgi ir atraduši darbu citur. Pašlaik oficiāli strādā 421 bijušais darbinieks – šādu skaitli apstiprināja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Liepājas filiālē. Reģistrēti sākotnēji 1335 bezdarbnieki, no tiem joprojām NVA uzskaitē ir 790 cilvēki. Iespējams, daļa no šiem cilvēkiem strādā nelegāli. Joprojām bezdarbnieku statuss ir velmētājiem, metāla griezējiem un citiem speciālistiem. Visvairāk NVA reģistrēti celtņu operatori, tad seko atslēdznieki, elektriķi un citi. NVA arī zināms, ka daudzi mēnešiem ilgi gaidīja Metalurga atdzimšanu.

Velmers pircēja plānu – atjaunot Metalurga darbību jau novembrī – nosaucis par ambiciozu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas