Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lursoft: Atsevišķas personas ieņem amatus vairāk nekā 70 uzņēmumos

No 20 personām, kas ieņem amatus vairāk nekā 20 uzņēmumos, divas personas - Dzidris Mickevičs un Ralfs Jansons - katra vienlaikus ieņem amatus vairāk nekā 70 uzņēmumos, izpētījusi SIA Lursoft.

Izpētot tuvāk abu personu darbību, Lursoft norāda, ka Jansons visu savu uzmanību koncentrējis nekustamo īpašumu jomai, jo 73 no 75 uzņēmumiem darbojas nekustamo īpašumu nozarē, kamēr Mickevičs ar saviem amatiem pārstāv plašu uzņēmējdarbības spektru, sākot no ūdensapgādes sistēmu būvniecības un beidzot ar apģērbu mazumtirdzniecību un konditorejas izstrādājumu ražošanu.

Uzņēmēji Guntis Rāvis un Edgars Šķenderis katrs ieņem amatus 54 uzņēmumos, Paolo Betiols - 45 uzņēmumos, Arkādijs Kalvītis - 43, Edgars Turlajs - 32, bet Arturs Jeresjko - 30 uzņēmumos.

"Ņemot vērā ievērojamo amatu skaitu, kurus vienlaicīgi uzņēmušās sarakstā iekļuvušās personas, rodas jautājums par šo uzņēmumu efektivitāti. Vienlaikus būt vairāku desmitu uzņēmumu vadītājam, protams, izklausās ļoti respektabli un liek apbrīnot cilvēka talantus, taču būtiski ir ņemt vērā arī šo uzņēmumu darbības efektivitāti un sasniegtos finanšu rezultātus," norāda Lursoft pārstāvji.

Lursoft veiktais pētījums parāda, ka no 721 uzņēmuma, kuros amatus patlaban ieņem 20 amatpersonas, 534 reģistrēti līdz 2014.gadam, taču tikai puse no šiem uzņēmumiem 2014.gadā ir strādājuši ar apgrozījumu, kas lielāks par nulli eiro. Uzņēmumu vidējais apgrozījums 2014.gadā sasniedzis 384 990 eiro.

Kopumā analizētie uzņēmumi, neskaitot bankas un apdrošināšanas sabiedrības, 2014.gadā apgrozījuši 215,98 miljonus eiro, no kuriem lielu daļu jeb 91,31 miljonu eiro veidojis Gunta Rāvja uzņēmuma SIA Skonto būve apgrozījums, bet vēl 18,06 miljonus eiro kopējā apgrozījuma summā devis Māra Kannenieka uzņēmums SIA Pillar 3.

Tiesa, iekļaujot sarakstā arī bankas, kopējie finanšu rādītāji uzrādītu ievērojami lielāku kopsummu, jo lielu artavu dotu arī AS ABLV Bank, kurā valdes locekļa amatu ieņem Kannenieks. 2014.gadā ABLV Bank auditētā peļņa sasniegusi 58,7 miljonus eiro, savukārt pērn pakāpusies līdz 69 miljoniem eiro.

Analizējot padziļinātāk apgrozījuma rādītājus, redzams, ka tikai 31 uzņēmums 2014.gadā apgrozījis vairāk nekā vienu miljonu eiro, no tiem piecus vada Kannenieks un tikpat arī Alvis Krasovskis.

Rekordists vidējā apgrozījuma ziņā ir Guntis Rāvis, kura uzņēmumi 2014.gadā apgrozījuši vidēji 1,86 miljonus eiro katrs, savukārt Kannenieka 23 vadīto uzņēmumu vidējais apgrozījums 2014.gadā bijis 1,67 miljoni eiro, tiesa, pieskaitot bankas finanšu rādītājus, vidējā apgrozījuma un peļņas rādītājs būtu ievērojami lielāks.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Ziņas

    Vairāk Ziņas


    Politika

    Vairāk Politika


    Rīgā

    Vairāk Rīgā


    Novados

    Vairāk Novados


    Kriminālziņas

    Vairāk Kriminālziņas