Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Mēness aptiekās Rīgā un citviet Latvijā strādā jauni farmaceiti no Ukrainas

Mēness aptiekās Rīgā, Balvos un Daugavpilī jau sākuši deviņi farmaceiti no Ukrainas, un pēc nepieciešamības uzņēmums ar darbavietām ne tikai šajā amatā varētu atbalstīt vismaz 20 cilvēkus.

"Kopš karadarbības sākuma Ukrainā esam aktīvi gan organizējuši humāno palīdzību, gan snieguši atbalstu šeit atbraukušajiem veselības uzlabošanai, un liels ir mūsu gandarījums, ka varam piedāvāt arī darbavietas. Pirmkārt, tās ir darba iespējas farmaceitiem, turklāt ir svarīgi, lai šādi augsta līmeņa speciālisti nezaudētu kvalifikāciju un iemaņas. Pirmie farmaceiti ir sākuši strādāt un redzam, ka pamazām viņi sarod ar jaunajiem darba apstākļiem, iepazīst kolektīvu, aptieku programmatūru, zāles un pārējo medicīnas preču sortimentu, kas, pēc viņu teiktā, ir līdzīgs kā Ukrainā. Esam parūpējušies, lai jaunie kolēģi ātri iekļautos aptiekas darbā, kā arī sagatavojuši atpazīstamības zīmes, lai apmeklētāji saprastu, ka šie speciālisti var apkalpot krievu vai angļu valodā, latviešu valodu apgūst pamazām. Ukrainas iedzīvotājiem palīdzam nokārtot visus nepieciešamos dokumentus, sazinoties ar atbildīgajām institūcijām, kā arī esam raduši iespēju izmitināt kopā ar ģimenēm. Katram jaunajam kolēģim no aptiekā pieejamajām precēm sagatavojam atbalsta komplektu – higiēnas līdzekļus un citas ikdienā nepieciešamas lietas," stāsta Repharm uzņēmumu grupas farmācijas biznesa uzņēmumu valdes priekšsēdētāja Vilma Druliene.

Pēc Repharm vadības prognozēm ar farmācijas nozari saistītajos grupas uzņēmumos dažādos amatos varētu sākt strādāt 50 cilvēki no Ukrainas.

Uzņēmums viņus ar darbavietām atbalstīs, cik ilgi būs nepieciešams, un darbā gaidīti ir ne tikai farmaceiti, farmaceita palīgi, bet arī noliktavas darbinieki, pakotāji, datu operatori, klientu dienesta speciālisti, preču izvietotāji un krāvēji, kā arī vēl citu amatu kandidāti. Uzņēmums rūpējas arī par to, lai darbinieki iespējami ātri varētu apgūt latviešu valodu.

Mēness aptieka ir ilgtspējīgākais zīmols Baltijā veselības nozarē. Par to liecina jaunākie Eiropas Ilgtspējīgu zīmolu indeksa (Sustainable Brand Index) rezultāti. Mēness aptiekai kā visā Latvijā pieejamam aptiekas zīmolam ilgtspēja iedzīvotāju vērtējumā ir būtisks rādītājs.

Ar Mēness aptieka zīmolu strādā akciju sabiedrība Sentor Farm aptiekas, kas iekļaujas Latvijas veselības uzņēmumu grupā AS Repharm, kam pieder arī zāļu vairumtirgotāja AS “Recipe Plus”, augu valsts ārstniecisko līdzekļu ražotāja AS Rīgas farmaceitiskā fabrika, AS Veselības centru apvienība un SIA Centrālā laboratorija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas