Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Par! aicina Bondaru atkāpties no Saeimas Budžeta un finanšu komisijas vadītāja amata

Parlamentārieša Martiņa Bondara (AP) pārstāvētās partijas Latvijas attīstībai partnere kustība Par! pēc nelabvēlīgā sprieduma maksātnespējīgās Latvijas Krājbankas lietā aicina viņu atkāpties no Saeimas Budžeta un finanšu komisijas vadītāja amata, aģentūru LETA informēja Par! pārstāvji.

Ja tiesa ir atzinusi deputāta kļūdu, pagātnē vadot lielu finanšu sektora institūciju, deputāts rīkotos pareizi, atstājot finanšu sektoru pārraugošās Saeimas komisijas vadītāja amatu, uzskata Par!, norādot, ka šāda rīcība būtu viņa paša, apvienības Attīstībai Par un ētiskas politikas interesēs Latvijā.

"Pirms Saeimas vēlēšanām veidojot apvienību, kustības Par! biedri Bondaram vaicāja, kā viņš rīkosies, ja tiesas atstās spēkā spriedumu Krājbankas lietā. Viņš toreiz atbildēja, ka viņš rīkosies adekvāti. Brīdis šādai rīcībai nu ir pienācis," paziņojumā medijiem norāda kustība.

Kustība Par! šos jautājumus ir apspriedusi gan ar Bondaru, gan ar partneriem apvienībā Attīstībai Par. "Lai arī viedokļi par atbilstošu rīcību atšķiras, mēs esam vienisprātis, ka jebkādām pārmaiņām Saeimas darbā ir jānotiek tā, lai saglabātu apvienības spēju īstenot savus mērķus un stabilitāti valdības koalīcijā," apgalvoja Par! pārstāvji. 

Bondara kolēģi Saeimā uzsver, ka viņš ir solidārs komandas loceklis, kurš savu darbu Saeimā ir darījis labi. Tomēr ikvienam deputātam ir svarīgi ņemt vērā arī ētikas principus un sabiedrības attieksmi. Tāpēc atbildīgs lēmums par savu turpmāko darbu tagad ir jāpieņem Bondaram pašam, norāda viņa sadarbības partneri.

Līdzīgu viedokli pirms tam pauda arī partija Progresīvie, kas vienojusies ar Latvijas attīstībai un Kustību Par! par kopīgu startu Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās.

LETA jau vēstīja, ka ir stājies spēkā spriedums par 15 miljonu eiro solidāru piedziņu no Latvijas krājbankas bijušajiem valdes locekļiem, kuru vidū ir arī Bondars. 

Apvienības Attīstībai Par ietvaros partija Kustība Par! ir tikusies ar Bondaru, lai apspriestu situāciju, aģentūrai LETA pastāstīja Par! priekšsēdētājs Daniels Pavļuts. Diskusijas bija solīts turpināt starp abām apvienības partijām.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiāla informācija liecina, ka Par! tika plānojusi ar partiju Latvijas attīstībai pārrunāt iespēju par to, ka pēc kāda laika Bondaram būtu jāatkāpjas no Budžeta komisijas priekšsēdētāja amata.

Tikmēr Bondars par savu turpmāko rīcību saistībā ar viņam nelabvēlīgo spriedumu KPMG Baltics prasībā pret Latvijas krājbankas bijušo valdi solīja lemt pēc iepazīšanās ar Augstākās tiesas (Senāta) Civillietu departamenta lēmumu, tomēr parlamentārietis neizslēdza iespēju saistībā ar šo gadījumu vērsties Satversmes tiesā (ST) un Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT).

Bondars aģentūrai LETA izteicās, - lai domātu par turpmāko rīcību, viņam sākotnēji kopā ar advokātu rūpīgi jāiepazīstas ar argumentāciju, kas bijusi pamatā Senāta atteikumam ierosināt kasācijas tiesvedību par Rīgas apgabaltiesas spriedumu, ar kuru apmierināta administratora KPMG Baltics prasība pret bijušajiem Latvijas Krājbankas valdes locekļiem par 15 366 981 eiro solidāru piedziņu.

Politiķis prognozēja, ka ar Senāta lēmumu process nebūs beidzies, proti, viņš pieļauj iespēju saistībā ar šo gadījumu vērsties ST un ECT. Bondars uzskata, ka viņa līdz šim paustie argumenti tiesai nav saņēmuši pietiekamu izvērtējumu.

Top komentāri

cieti!
c
Bondars rīkojas adekvāti kā viņš to vienmēr paradis darīt.
Kriminālapsūdzēts Jurašs
K
vada Saeimas juridisko komisiju. Tas ir nopietni. Bet Bondara gadījumā tā ir civillieta un visa tā kasīšanās - stulbas dāmīšu intrigas
Itamars Toledano
Tikai MUĻĶIS atkāpjas, pats par savu ādu drebēdams. Gudrs nav tik muļķis, lai ļautos šādam spiedienam. Ceru, ka Bondars nebūs šurpulecu un trīcļipu baram draugos un rados, bet stiprs PATS SAVĀ spēkā!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas