Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Philip Morris International sesto gadu pēc kārtas atzīts par labāko darba devēju

Phillip Morris Latvia mātes kompānija Philip Morris International (PMI) jau sesto gadu pēc kārtas ir atzīta par labāko darba devēju. Starptautiskā līmenī darba devējus katru gadu izvērtē un sertificē neatkarīgi auditori no Nīderlandē bāzētā TOP darba devēju institūta (Top Employers Institute). Sertifikācijas procesā tiek vērtēta uzņēmumu cilvēkresursu stratēģija un ikdienas prakse, kā arī organizācijas ieguldījums labākas darba vides veidošanā.

TOP darba devēju institūts sertifikācijas procesā izvērtē uzņēmumu praksi sešās cilvēkresursu pārvaldības jomās: vadība (biznesa stratēģija un cilvēku vadības stratēģija, līderība), pārvaldības forma (darba vides organizācija un pārmaiņu vadība, cilvēkresursu digitalizācija un darba vide), spēja piesaistīt (darba devēja zīmola veidošana, darbinieku piesaistīšana), attīstība (karjeras veidošanas un darbinieku izaugsmes iespējas, apmācības), iesaistīšana (darbinieku labsajūta, iesaistīšana, atalgošana un atzinības), spēja vienot (vērtības, ētika daudzveidība, iekļaušana un ilgtspējība).

Philip Morris Baltic cilvēkresursu un kultūras menedžere Sandra Daukšiene norāda, ka šī atzinība apliecina Phillip Morris spēju veiksmīgi piemēroties pandēmijas izaicinājumiem un jaunajiem darba vides apstākļiem, nodrošinot nemainīgi augstus darbinieku labsajūtas rezultātus.

"Jau divus gadus dzīvojam jaunā realitātē, saskaramies ar pastāvīgām pārmaiņām un nenoteiktību. Vienlaikus gan darbinieki, gan patērētāji no uzņēmumiem sagaida arvien lielāku sociālo atbildību. Tāpēc šobrīd vairāk nekā jebkad agrāk uzņēmumiem ir svarīgi palīdzēt darbiniekiem veidot vidi, kurā justies gan fiziski, gan arī psiholoģiski droši, saglabājot augstu motivāciju," stāsta Daukšiene.

Philip Morris rūpējoties par saviem darbiniekiem, lielu uzmanību pievērš emocionālajai veselībai. Tiek organizētas regulāras apmācības, kā arī darbinieki un viņu ģimenes locekļi var saņemt savlaicīgu psiholoģisko un emocionālo atbalstu jau kopš pandēmijas sākuma. Uzņēmums palīdz darbiniekiem uzlabot gan emocionālo, gan fizisko pašsajūtu: darbiniekiem tiek apmaksātas sporta aktivitātes, privātā papildu veselības apdrošināšana, kā arī vakcinācija.

Philip Morris neaizmirst arī par darbiniekiem, kas uz laiku nestrādā uzņēmumā: “Piemēram, mūsu darbinieki, kas atrodas bērna kopšanas atvaļinājumā, joprojām ir daļa no mūsu organizācijas. Viņi turpina apmeklēt uzņēmuma svinības, saņemt dāvanas utt. Esam izveidojuši programmu Happy Parents, kas palīdz vecākiem pēc bērniņa piedzimšanas atkal sekmīgi integrēties profesionālajā dzīvē. Vecāki, kuri atgriežas pēc bērna kopšanas atvaļinājuma, pirmo mēnesi var strādāt pēc elastīga nepilna laika grafika (vismaz 50% savu darba laika), bet saņemt 100% algu," stāsta Daukšienė.

Philip Morris pēdējos gados kopumā atrodas lielu pārmaiņu procesā. Uzņēmums pamazām pārtop par inovatīvu tehnoloģiju uzņēmumu, kas sadarbībā ar zinātniekiem un pētniekiem no visas pasaules izstrādā pilnīgi jaunus, mazāk kaitīgus tabakas produktus. "Tādejādi ikvienam darbiniekam šobrīd ir iespēja piedalīties vēsturiskā pārmaiņu procesā un parādīt savu talantu daudzveidību. Ikvienam ir iespēja mācīties, augt un gūt panākumus savā karjerā," uzsver Daukšienė.

TOP darba devēju institūts ir dibināts pirms vairāk nekā 30 gadiem, un šo gadu laikā ir kļuvis par starptautisku autoritāti cilvēku resursu pārvaldības prakses sertifikācijas jomā. Institūts ir sertificējis vairāk nekā 1857 organizācijas 123 valstīs un reģionos. Institūta sertificētie darba devēji pozitīvi ietekmē vairāk nekā astoņu miljonu darbinieku dzīvi visā pasaulē.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas