Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
divi uzņēmumi

Pilsētvides serviss līdzšinējos klientus Rīgā apkalpos Clean R un Eco Baltia vide

Atkritumu apsaimniekotāja Pilsētvides serviss līdz šim apsaimniekotos 4% Rīgas teritorijas turpmāk apkalpos uzņēmumi Clean R un Eco Baltia vide, aģentūrai LETA pastāstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretāra vietniece vides aizsardzības jautājumos Alda Ozola.

Ozola norādīja, ka Rīgas dome atsūtījusi ministrijai saskaņošanai sarunu procedūras rezultātus, un, lai gan konceptuāli VARAM tos atbalsta, ministrija lūgusi arī atsevišķus papildinājumus. "Gribējām, lai protokolam pievieno precīzu klientu sarakstu, kā arī sagaidām rakstisku apliecinājumu no domes, ka tarifi tiešām nemainīsies. Sagaidām, ka viņi šos papildinājumus mums iesniegs," sacīja Ozola.

Pēc viņas teiktā, sarunu procedūras rezultātā 4% teritorijas sadalīti starp diviem operatoriem - Clean R apkalpos juridiskās personas, bet Eco Baltia vide - privātmāju īpašniekus.

Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR) aģentūru LETA informēja, ka, lai turpinātu kontrolēt situāciju, jau šo svētdien Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta speciālisti apsekos un izvērtēs kā tiek nodrošināti sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumi pilsētā.

"Aicinu arī iedzīvotājus informēt pašvaldību, ja ir radušies kādi pārpratumi un pakalpojums nav sniegts kā līdz šim," pauž Burovs.

Rīgas domes Mājokļu un vides departamentā klientu ērtībām ir izveidots zvanu centrs, ar kuru var sazināties, zvanot uz tālruni 67474700 darba laikā - pirmdien no plkst.8.30 līdz 18, otrdien, trešdien un ceturtdien no plkst.8.30 līdz 17. un piektdien no plkst.8.30 līdz 16. 

Papildinformāciju par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu var iegūt arī rakstot uz e-pastu [email protected].

Burovs jau vakar paziņoja, ka sarunu procedūrā starp trim atkritumu apsaimniekotājiem Rīgas dome ir "sadalījusi" minētos 4% Rīgas teritorijas.

Sarunu procedūrā pieteikušies bija trīs no līdzšinējiem četriem atkritumu apsaimniekotājiem - SIA Clean R, Eco Baltia vide un Lautus. Pirmie divi uzņēmumi līdz šim apsaimniekoja jau aptuveni 88% Rīgas teritorijas, savukārt Lautus - aptuveni 8%. Tas nozīmē, ka sarunu procedūrā "jāsadala" bija aptuveni 4%, kurus līdz šim apsaimniekoja SIA Pilsētvides serviss. Pārsvarā Pilsētvides serviss apsaimniekojis kapsētas un privātmājas.

Pēc mēra teiktā, 96% iedzīvotāju, kuriem nemainās līdzšinējie atkritumu apsaimniekotāji, nekas nav jādara un jauni līgumi nav jāpārslēdz. Visiem šiem iedzīvotājiem paliek līdzšinējie tarifi un nekādas citas izmaiņas nav gaidāmas.

Balstoties uz izsludināto ārkārtas situāciju, arī atlikušajiem 4% cilvēku nekādi jauni līgumi nebūs jāslēdz. "Tas ir galvenais ārkārtas situācijas ieguvums, ka iedzīvotājiem nekas nemainās un jaunus līgumus viņiem nevajag," sacīja mērs. 

LETA jau ziņoja, ka valdība trešdien ārkārtas sēdē atbalstīja VARAM sagatavoto rīkojuma projektu par ārkārtējās situācijas izsludināšanu atkritumu apsaimniekošanā Rīgā. 

pievienota 4.-7.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas