Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sadales tīkls brīdina par iespējamu elektroapgādes atslēgšanu applūdušajās teritorijās

AS Sadales tīkls brīdina, ka saistībā ar plūdiem bīstamajās teritorijās drošības nolūkos var uz laiku atslēgt elektroapgādi, norādīja uzņēmuma pārstāvji.

Iestājoties atkusnim, upēs paaugstinās ūdenslīmenis - applūst palienes un zemākas vietas, iespējama arī plašāku teritoriju applūšana. Plūdu zonās var applūst arī elektroapgādes infrastruktūra, tāpēc "Sadales tīkls" seko līdzi situācijai un drošības nolūkos var uz laiku atslēgt elektroapgādi bīstamajās teritorijās. 

Plūdi var skart arī dzīvojamās ēkas, tāpēc "Sadales tīkls" atgādina par individuāliem drošības pasākumiem - svarīgi pēc iespējas parūpēties, lai mitrumā nenonāk personīgās elektroierīces un elektroinstalācija.

Vissatraucošākā situācija patlaban ir Jēkabpils novadā un tuvākajā apkārtnē, kur turpinās ledus un vižņu blīvēšanās Daugavā un applūst plašas teritorijas, tomēr dzelteno ūdens līmeņa brīdinājumu Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs ir izsludinājis visā valsts teritorijā. Patlaban tas ir spēkā līdz 16.janvārim.

"Sadales tīkls" atgādina - ja aculiecinieki pamana applūdušas transformatoru apakšstacijas, sadalnes, izskalotus balstus vai to konstrukcijas, kabeļus - nekādā gadījumā nedrīkst tuvoties šai teritorijai, bet par bīstamo situāciju uzreiz jāziņo operatīvajiem dienestiem, zvanot uz 112 vai "Sadales tīklam" uz diennakts bojājumu pieteikšanas tālruni 8404. Mazāk bīstamās situācijās bojājumus elektrotīklā var pieteikt "Sadales tīkla" mājaslapā "sadalestikls.lv" - sadaļā "Pieteikt bojājumu".

Uzņēmums aicina iedzīvotājus neaizmirst par personisko drošību un parūpēties, lai mājas pagalmā, pagrabā vai citās vietās, kas var applūst, neatrastos spriegumam pieslēgtas elektroierīces, vadi, kā arī, ja iespējams, telpās, kuras pakļautas applūšanas riskam, laikus pārtraukt elektrības padevi, atslēdzot elektrības drošības slēdžus vai drošinātājus.

Jau ziņots, ka Jēkabpilī ūdens līmenis Daugavā sasniedzis kritisko robežu. Pēc jaunākās informācijas, ūdens līmenis Daugavā  sasniedzis 840 centimetru atzīmi virs stacijas nulles līmeņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas