Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ziedot.lv vadītājai Dimantai piešķirta Eiropas Pilsoņu balva

Eiropas Pilsoņu balvas komiteja paziņojusi 47 šāgada balvas laureātus no visas Eiropas Savienības (ES) - no Latvijas tā piešķirta labdarības fonda Ziedot.lv vadītājai Rūtai Dimantai, informē Eiropas Parlamenta (EP) Informācijas biroja Latvijā vadītāja Marta Rībele.

Eiropas Pilsoņu balvu pasniedz pilsoņiem un organizācijām par izciliem sasniegumiem, veicinot ES iedzīvotāju savstarpējo sapratni un ciešāku integrāciju, kā arī sekmējot pārrobežu sadarbību ES ietvaros, kas stiprina Eiropas garu.

"Esmu pagodināta saņemt Eiropas Pilsoņu balvu. Tas ir novērtējums arī visai Latvijas sabiedrībai, jo tieši labdarība ir viena no pilsoņu pašiniciatīvām un rūpēm par savu valsti un tautu. Katram iedzīvotājam ir jājūtas droši un grūtā brīdī jāsaņem palīdzība, bet pārticības un labklājības brīdī jāspēj dalīties un palīdzēt savai tautai un valstij," pauda Dimanta, piebilstot, ka, vadot labdarības organizāciju Ziedot.lv, redz pārmaiņas sabiedrībā.

"Tikai kopā mēs varam būt spēcīgi un pārtikuši. Ne katrs par sevi, ne tad, kad kādam grūti. Un tas attiecas gan uz Latvijas sabiedrību, gan uz Eiropu kā valstu savienību," uzsvēra Dimanta.

Dimantu Eiropas Pilsoņu balvas saņemšanai apstiprināja nacionālā Latvijas eiroparlamentāriešu žūrija: Sandra Kalniete (Vienotība), Krišjānis Kariņš (Vienotība), Andrejs Mamikins (Saskaņa) un Roberts Zīle (NA), pamatojot, ka "cilvēki kā Dimanta latviešiem liek justies vienotiem un viņas veikums kalpo kā ievērojams pierādījums tam, kā apvienot sabiedrību un atvērt cilvēku sirdis cēliem mērķiem".

Ziedot.lv vadītājai ceremonijā Latvijā pasniegs Goda medaļu, un oktobra vidū viņa kopā ar pārējiem šāgada laureātiem tiks sveikta īpašā pasākumā Briselē.

Iepriekš no Latvijas balvu saņēmušas arī Lauku bibliotēku atbalsta biedrības vadītāja Biruta Eglīte un Latvijas Lauku sieviešu apvienības vadītāja Rasma Freimane.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas