Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Aicina palīdzēt postošā ugunsnelaimē cietušajai Kosoņu ģimenei Dubnā

Daugavpils novada Dubnas pagastā Kosoņu ģimene, kurā aug divas meitas, martā postošā ugunsgrēkā zaudēja savas mājas un visu iedzīvi. Vietējie sniedza pirmo nepieciešamo palīdzību, taču ģimene ir zaudējusi māju un vēlas to atjaunot, lai turpinātu iesākto darbu savā saimniecībā. Lai varētu radīt vietu, ko atkal saukt par savām mājām,_ Ziedot.lv projekta Laimīgai Latvijai_ ietvaros aicina palīdzēt un ziedot līdzekļus Kosoņu ģimenes mājas atjaunošanai, ziņo portāls rekurzeme.lv.

Ģimene ļoti vēlas atjaunot savu mājiņu, taču, lai to izdarītu, ir nepieciešami 12 000 latu, kuru viņiem diemžēl nav. Neskatoties uz to, ka ģimene ir strādīga, tomēr nedz nopelnīt, nedz iekrāt no saviem ienākumiem viņi tādu naudu nevar. Lielu atbalstu ir snieguši vietējie iedzīvotāji no Dubnas un Daugavpils, bet vajadzību vēl ir ārkārtīgi daudz, jo ģimenes māja ugunsgrēkā ir nodegusi pilnībā un visa dzīve ir jāsāk no jauna, informēja Ziedot.lv komunikācijas vadītāja Ilze Ošāne.

Pašlaik Kosoņu ģimene ir apmetusies vagoniņā turpat blakus krāsmatām. Vagoniņš savulaik bija mājvieta citai ugunsnelaimē cietušai ģimenei kaimiņu pagastā. Ģimenes palīdzības lūgumam ir atsaucies arī kāds arhitekts, kurš bez atlīdzības izstrādājis projektu, ir izrakta būvbedre, taču, lai darbus turpinātu, nepieciešami līdzekļi. Pateicoties Ziedot.lv un vietējo palīdzībai, līdz šim saziedoti jau 4300 latu, taču nepieciešami vēl vismaz 7700 latu, lai mājas būvniecību varētu pabeigt.

Ugunsnelaime notika, kad Kosoņu ģimene nebija mājās. Tēvs Vitālijs bija darbā autoservisā, meitas - 15 gadus vecā Laura un 10 gadus vecā Anastasija - bija deju kolektīva mēģinājumā. Mamma Ingrīda strādā maizes ceptuvē, bet tajā dienā piekopa mājas soli. Kad sākās ugunsgrēks, Ingrīda bija izgājusi dārzā apskatīt zemeņu lauku un jau plānoja gaidāmos dārza darbus. Vien pārdesmit minūtes viņa bija ārpus mājas, kad pamanīja dūmus un liesmas. Izmisumā Ingrīda metās pašas spēkiem dzēst ugunsgrēku, taču, kad saprata, ka pati galā netiks un liesmas pieņēmās spēkā, skrēja uz ciemu pēc palīgiem, jo telefons bija palicis mājā.

Ziedot.lv aicina iesaistīties projektā Laimīgai Latvijai un palīdzēt Kosoņu ģimenei. Ikviens ir aicināts izvēlēties sev ērtāko labdarības veidu:

•    ziedojot ziedojumu kastītēs Maxima veikalos visā Latvijā;
•    iegādājoties kādu no īpašajiem otrreizējās pārstrādes garšvielu traukiem Maxima XX un Maxima XXX veikalos (vairāk par garšvielu trauku kolekciju www.laimigailatvijai.lv);
•    zvanot uz ziedojumu tālruni 90067009 (maksa par zvanu – 1 lats);
•    ziedojot ar internetbankas palīdzību, norādot Palīdzība pēc ugunsgrēka Dubnā (sīkāka informācija http://www.ziedot.lv/lv/project/1429 ).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas