Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Aicina ziedot Maksima rehabilitācijai

Maksimam Bulim-Luņevam ir pieci gadi, bet centrālās nervu sistēmas anomālijas dēļ kopš dzimšanas zēns nespēj ne runāt, ne staigāt. Lai palīdzētu Maksimam, nepieciešams mobilais pacēlājs un īpašs rehabilitācijas kurss, kopumā par 6034 latiem – summu, kuru zēna vecāki nevar atļauties, portālu Diena.lv informē biedrības Sociāli nozīmīgu projektu centrs Varonis pārstāve Svetlana Starostina.

Grūtniecības astotajā mēnesī ārsti atklāja, ka mazulim var būt traucējumi muguras daļā. Galīgā diagnoze tika noteikta pēc dzimšanas: iedzimta centrālās nervu sistēmas anomālija, spina bifida, perifēriskā paraparēze. Jau pirmajā dzīves dienā Maksimam veica sarežģītu mugurkaula operāciju.

Šobrīd Maksimam ir pieci gadi, bet viņš vēl nevar nostāvēt kājās un staigāt. Vecāki velta visu savu laiku nodarbībām ar dēlu. Jau trīs gadus katru vasaru Maksims iziet raitterapijas kursu, bet zēnam ir vajadzīgs arī speciāls rehabilitācijas kurss, kas ir ļoti dārgs.

Pašlaik Maksims apmeklē specializēto bērnudārzu, tādēļ bērna nonešana lejā un uznešana uz piekto stāvu ģimenei ir problēma ik dienu. Pirms kāda laika Maksima tētis bija bezdarbnieks, taču tagad viņš ir atradis darbu, tāpēc zēna mātei Karinai nākas pašai nonest dēlu lejā no piektā stāva rītos un uznest augšā vakaros, ko, bērnam augot, ar katru dienu izdarīt kļūst aizvien grūtāk.

Lai dēls varētu apmeklēt bērnudārzu un izkļūt no dzīvokļa, ir nepieciešams īpašs mobilais pacēlājs. Vecāki ir pieteikušies rindā Rīgas domes Sociālajā dienestā, taču rindā jāgaida vairāki gadi. Vajadzīgā pacēlāja cena ir aptuveni 3000 latu. Maksimam nepieciešams arī rehabilitācijas kurss, kuru vecāki nevar atļauties. Pavisam nepieciešami 6034 lati.

Vecāki dara visu iespējamo, lai dēls sāktu staigāt un runāt, bet šobrīd viņiem ir ļoti vajadzīgs sabiedrības  atbalsts un palīdzība! Iespējams tieši Jūsu ziedojums palīdzēs Maksimam nostāties uz savām kājām.

Iespēja ziedot ir, zvanot pa tālruni 90 006 782. Maksa par zvanu ir viens lats, no katra zvana Maksima rehabilitācijas kursam un mobilā pacēlāja iegādei tiks iegūti 88 santīmi.

Jziedot iespējams arī ar pārskaitījumu uz kādu no zemāk norādītajiem bankas kontiem, maksājuma mērķī ierakstot "Veselības Fonds: Maksimam Bulim-Luņevam".


Bankas rekvizīti:
Nosaukums: Biedrība Sociāli nozīmīgu projektu centrs Varonis
Reģ. Nr: 40008142130
Juridiskā adrese: Akadēmijas laukums 1, Rīga, LV-1050
-SWEDBANK-Swift : HABALV22
LV56HABA0551025632423
-NORDEA-Swift : NDEALV2x
LV50NDEA0000083204700
-DNB-Swift : RIKOLV2X
LV79RIKO0002013211470
-CITADELE-Swift : PARXLV22
LV94PARX0013419570001

paypal: [email protected]



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas