Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Alūksnē uzsnidzis pirmais sniegs

Pirmais sniegs ceturtdien ir uzsnidzis Alūksnē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. Aculiecinieki ziņo, ka sniegs uzsnidzis arī Talsos un Siguldā.

Jau ziņots, ka pirmais šā gada rudens sniegs Latvijā sagaidāms ceturtdienas pēcpusdienā un vakarā. Kā prognozē sinoptiķi, ceturtdien dienas laikā daudzviet līs, ziemeļos pakāpeniski pārejot slapjā sniegā. Dažviet nokrišņi būs stipri. Autovadītājiem jābūt uzmanīgiem, jo dienas otrajā pusē atsevišķi ceļa posmi var būt slideni un snigšanas laikā redzamība būs pasliktināta.

VAS Latvijas Valsts ceļi brīdina, ka vietām iespējama ceļu brauktuves apledošana. Vēlā rudenī uz ceļa var veidoties arī tā saucamais "melnais ledus", ko ir īpaši grūti pamanīt. Transportlīdzekļu vadāmība pasliktinās arī tāpēc, ka ceļu segumi bieži ir slapji un daudzviet tos klāj nobirušās koku lapas. Šajā laikā aktīvā satiksme rīta un vakara stundas jau norisinās samazinātas redzamības apstākļos, kad ceļš nav pietiekami labi pārskatāms.

Šajā pārejas periodā novērojams ceļu satiksmes negadījumu skaita pieaugums, kas lielākoties notiek bīstamu braukšanas paradumu dēļ un tādēļ, ka satiksmes dalībnieki ne vienmēr ir gatavi braukšanas apstākļu straujām izmaiņām.

Lai pēc iespējas veiksmīgāk pielāgotos braukšanai ziemas apstākļos un nepakļautu sevi un citus paaugstinātam riskam, uzņēmums autovadītājus aicina pārliecināties par to, ka auto ir atbilstošā tehniskajā stāvoklī, īpaši pievēršot uzmanību riepu stāvoklim un gaismu regulējumam.

Savukārt no 1.novembra līdz 31.martam tiek īstenots ceļu ziemas dienests, pievēršot pastiprinātu uzmanību laika apstākļu ietekmei uz satiksmi un darbu veicēju diennakts mobilizācijai, tā nodrošinot operatīvu ceļu attīrīšanu no sniega un pretapledojuma apstrādi. Valsts autoceļi ir sadalīti piecās ziemas uzturēšanas klasēs – A (augstākā), A1, B, C un D (zemākā) atkarībā no ceļu klasifikācijas, satiksmes intensitātes, seguma tipa, tehniskā stāvokļa un plānotā finansējuma. Tāpat noteikti kritiskā stāvoklī esošie ceļu posmi, kas objektīvu iemeslu dēļ apkalpojami ar atkāpēm no noteiktajām uzturēšanas klasēm.

Ja arī Tu jau esi sagaidījis pirmo sniegu Latvijā, atsūti mums fotogrāfijas uz [email protected]!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas