Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

ĀM Latvijas diasporu saskata kā nozīmīgu sadarbības partneri simtgades pasākumu īstenošanā

Latvijas diaspora ir nozīmīga sadarbības partnere valsts simtgades pasākumu īstenošanā, uzskata Ārlietu ministrija (ĀM), kurā šodien norisinājās darba grupas diasporas politikas jautājumos sēde.

Tajā ministrijas speciālo uzdevumu vēstnieks diasporas jautājumos Pēteris Kārlis Elferts un Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades biroja pārstāvji vienojās ar Pasaules Brīvo latviešu apvienību (PBLA) un Eiropas Latviešu apvienību (ELA) par sadarbības veidiem Latvijas valsts simtgades pasākumu īstenošanā, aģentūru LETA informēja ĀM.

Vēstnieks Elferts un ministrijas pārstāve, padomniece Vita Timermane-Moora uzsvēra, ka Latvijas diaspora ar savu pieredzi un skatījumu, atrodoties mītnes zemēs, ir nozīmīga sadarbības partnere Latvijas vēstniecībām, lai kopīgi īstenotu dažādas Latvijas simtgades aktivitātes, kas kalpotu kopīgiem Latvijas valsts mērķiem.

Latvijas simtgades pasākumu uzdevums ārvalstīs ir runāt par Latviju kā perspektīvu sadarbības partneri ekonomikā, tūrismā, izglītībā un citās jomās, kā arī izcelt Latviju kā kultūras lielvalsti ar tās vēsturisko un jauno laiku devumu pasaulē.

Ārvalstīs realizētā simtgades programma iekļaus kultūras, ekonomisko un politisko dimensiju. Programmu ārpus Latvijas plānots īstenot ar Latvijas vēstniecību, LIAA pārstāvniecību, kā arī goda konsulu tīkla un latviešu diasporas organizāciju starpniecību.

Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades biroja pārstāves iepazīstināja sēdes dalībniekus ar Latvijas valsts simtgades pasākuma mērķiem, pasākumiem, ieskicēja reģionu lomu, jauniešu auditorijas iesaisti, stāstīja par starptautiskiem sadarbības projektiem, rosinot dažādas idejas, kā varētu līdzdarboties diaspora. Gan Latvijas institūcijas, gan diasporas organizācijas uzsvēra jauniešu un bērnu auditorijas nozīmi, rosinot domāt par pasākumiem un programmām šai auditorijai.

Darba grupas sēdē piedalījās PBLA valdes priekšsēdis Jānis Kukainis un ELA prezidija priekšsēdētājs Kristaps Grasis. Šo diasporu organizāciju pārstāvji iepazīstināja ar savām pasākumu iecerēm, diskutējot, kā veiksmīgāk sadarboties ar vēstniecībām un kā risināt dažādus praktiskus jautājumus.

Sēdes noslēgumā šo organizāciju pārstāvji tika aicināti apkopot diasporas organizāciju pasākumus un ieceres, kas varētu iekļauties Latvijas simtgades programmā.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli

    NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

    Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

    Ziņas

    Vairāk Ziņas


    Politika

    Vairāk Politika


    Rīgā

    Vairāk Rīgā


    Novados

    Vairāk Novados


    Kriminālziņas

    Vairāk Kriminālziņas