Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

AM: Latvijas iedzīvotājiem nav pamata satraukumam par Krievijas karaspēka kaujas gatavības pārbaudi

Latvijas iedzīvotājiem nav pamata satraukumam par karaspēka kaujas gatavības negaidītu pārbaudi Krievijas armijas Rietumu un Centrālajā kara apgabalā, norāda Latvijas Aizsardzības ministrija (AM).

Aizsardzības ministra Raimonda Vējoņa (ZZS) padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos, bijušais diplomāts Andis Jēkabsons aģentūrai LETA teica, ka satraukumam un bažām nekāda pamata nav, jo Latvija ir pilnvērtīga NATO dalībvalsts un mūsu drošība nekādā veidā nav apdraudēta.

Turklāt katra valsts, tostarp arī Krievija, ir tiesīga organizēt kaujas gatavības pārbaudes savos bruņotajos spēkos, norādīja Jēkabsons.

Jau ziņots, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins Rietumu un Centrālajā kara apgabalā licis veikt karaspēka kaujas gatavības negaidītu pārbaudi, trešdien pavēstījis aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu.

"Virspavēlnieks izvirzījis uzdevumu pārbaudīt karaspēka spējas rīkoties, atrisinot krīzes situācijas, kas rada draudus valsts militārajai drošībai, terorisma apkarošanas, sanitāri epidemioloģiska un tehnogēna rakstura krīzes," sacīja ministrs. "Pārbaudi paredzēts veikt laikā no 26.februāra līdz 3.martam divos posmos."

"Ģenerālštāba priekšniekam pirmajā posmā no 26. līdz 27.februārim negaidītajā pārbaudē iesaistītās kara daļās ir jānodrošina augstākās kaujas gatavības stāvoklis un ir jāveic to izvēršana karaspēka vispārējos un jūras poligonos," sacīja Šoigu. Otrajā posmā no 28.februāra līdz 3.martam ģenerālštāba priekšniekam uzdots veikt "operatīvi taktiskās mācības ar Rietumu kara apgabala 6. un 20.armiju, kā arī Centrālā kara apgabala 2.armiju un kara desanta karaspēka pavēlniecību".

Otrajā pārbaudes posmā notiks divpusējās taktiskās mācības ar Ziemeļu un Baltijas flotes kara daļām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas