Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

ĀM vienojusies par iespēju Latvijas valstspiederīgajiem līdz pirmdienai nokļūt Stambulā

Ārlietu ministrija (ĀM) panākusi vienošanos ar Turciju, ka Latvijas valstspiederīgie ceļotāji varēs līdz 23.martam nokļūt tranzītā līdz Stambulai, liecina ministrijas paziņojums mikroblogošanas vietnē Twitter.

Ceļotāji ar nopirktu airBaltic biļeti varēs tiks tranzītā Stambulas lidostā, lai ar pēdējo reisu no Stambulas atgrieztos mājās.

Ārlietu ministrijas preses sekretārs Jānis Beķeris aģentūrai LETA pastāstīja, ka no ceļotājiem ir atsaucība un iepriekšējā naktī izdevies palīdzēt apmēram desmit ceļotājiem nokļūt tranzītā Stambulā. Ministrija ceļotājiem piešķir izziņu un Turcijas varas iestādēm ir iesniegusi pašreizējo ceļotāju sarakstu.

"Mēs informējam Turciju par mūsu ceļotāju plāniem un turpināsim to darīt, lai visi, kas var nopirkt šo tranzīta biļeti, tiktu mājās," pauda Beķeris. 

Viņš atzīmēja, ka vakar tika nopirktas aptuveni 50 biļetes, bet gandrīz 100 vēl ir atlikušas.

Beķeris arī atzina, ka Turcijas negaidītais lēmums liegt Latvijas valstspiederīgajiem ieceļot nozīmētu, ka neviens no vakardienas plkst.17 nekur netiktu, tomēr ārlietu ministra Edgara Rinkēvča (JV) sarunas ar Turcijas ārlietu ministru un konsulārā dienesta darbs ir ļāvis panākt šo pēdējo iespēju.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka pēc 23.marta plkst.23 "pilnīgi noteikti" nekādi reisi no Stambulas nenotiks.

"Līdz reisam atlikušas vairāk nekā 24 stundas, tāpēc ļoti ticam, ka šis atkāpšanās ceļš vēl palīdzēs", sacīja Beķeris.

Kā vēstīts, vakar tika paziņots, ka no sestdienas plkst.17 Latvijas valstspiederīgajiem tiks slēgta robeža iekļūšanai Turcijā, un pēdējais repatriācijas reiss no Stambulas uz Rīgu būs 23.martā.

Jau ziņots, ka airBaltic tuvākajās dienās uz Rīgu plānoti lidojumi no Apvienotās Karalistes, Gruzijas un Nīderlandes, liecina informācija Satiksmes ministrijas mājaslapā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas