Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Apgrozībā pirmās viltotās Mildas

Kopš eiro ieviešanas Latvijā pagājušas tikai divas nedēļas, bet noziedznieki jau paspējuši izgatavot pirmās viltotās Latvijas eiro monētas, ceturtdien vēsta TV3 ziņas.

Viltojumu pircējs saņēmis no kāda Āgenskalna lielveikala kases. Dīvaini sakniebtas lūpas un pamatīgs izaugums uz vaiga – šāda nepievilcīga izskatās viltotā Milda. TV3 ziņo, ka viltojums ir diezgan prasts, jo monētas druka ir neskaidra. Tāpat, pavelkot monētas sānus uz papīra lapas, paliek netīras pelēcīgas švīkas. 

Apskatot monētas attēlu, policijā secina, ka tas tik tiešām ir viltojums. Monēta izgatavota no nekvalitatīva metālu sakausējuma, visticamāk, to kāds darbonis izgatavojis mājas apstākļos. To, ka viltotā monēta saņemta no veikalnieku rokas, policija vērtē kā ļoti nepatīkamu faktu, jo kasierim, kas ikdienā strādā ar naudu, vajadzēja viltojumu atpazīt. Gadījumā, ja kasieris viltojumu atdevis apzināti, viņš veicis noziegumu. TV3 pieļauj, ka nauda atdota apzināti, jo veikalam pretējā gadījumā rastos zaudējumi – pēc inkasācijas atklājot viltojumu, to izņem no apgrozības un zaudējumus nevienam neatlīdzina. TV3 pieļauj, ka saimnieks zaudējumus atvilktu no pārdevēja algas.

Viltoto monētu saņēmušais pircējs gan nevēlas monētu atdot policistiem, jo grib to saglabāt par piemiņu.  

Pirmajās divās pārejas nedēļās konstatētas arī trīs viltotas vai aizdomīgas banknotes – viena Latvijas Bankā, un divas Valsts policijā. 

Likumsargi iesaka pēc iespējas mazāk izmantot skaidru naudu, un norēķināties ar banku kartēm. Saņemot monētas un papīra naudu, tās rūpīgi jāaplūko, šaubu gadījumā visdrošāk ir izsaukt policiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsard...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas