Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Aptauja: 37% iedzīvotāju 18.novembrī apmeklē proklamēšanas dienai veltītos pasākumus

37% Latvijas aptaujāto iedzīvotāju atzīst, ka vienmēr vai gandrīz vienmēr atzīmē Latvijas proklamēšanas dienu, liecina aģentūras TNS Latvia sadarbībā ar telekompāniju LNT raidījumu 900 sekundes veiktās aptaujas dati.

Trešā daļa jeb 33% 18.novembri atzīst par mazāk nozīmīgu un atzīmē tikai dažkārt, savukārt 23% aptaujāto 18.novembris nepavisam nav nozīmīgs, viņi to neatzīmē.

Latvijas proklamēšanas dienu par sev ļoti nozīmīgu salīdzinoši biežāk atzīst vīrieši, latvieši, kā arī pierīgā un lauku teritorijās dzīvojošie, pēc nodarbošanās – vadītāji, augstākā līmeņa speciālisti, cilvēki ar augstākiem personīgajiem ienākumiem, kā arī ļaudis no lielākām ģimenēm.

18.novembri salīdzinoši biežāk neatzīmē nepilsoņi, krievi un cittautieši, kā arī Rīgā dzīvojošie.

Savukārt 5% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Mazāk kā pusei aptaujāto - 37% - iedzīvotāju 18.novembri pavada, apmeklējot šai dienai veltītos pasākumus klātienē, savukārt trešdaļa - 34% - to izmanto kā parastu brīvdienu. Daļa - 29% - aptaujāto vēro 18.novembrim veltītos raidījumus televīzijā, savukārt ceturtā daļa (21%) svin svētkus kopā ar radiem, draugiem.

Salīdzinoši biežāk apmeklē 18.novembrim veltītos pasākumus klātienē gados jaunāki cilvēki, vecumā no 18-29 gadiem, kā arī skolnieki un studenti.

Kā parastu brīvdienu 18.novembri salīdzinoši biežāk izmanto krievi un cittautieši. Savukārt televīzijā 18.novembrim veltītos raidījumus salīdzinoši biežāk vēro latvieši, lauku teritorijās dzīvojošie, kā arī ļaudis no Vidzemes un Zemgales.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas