Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Aptauja: Atkritumu šķirošanā piedalās 82% Mārupes novada iedzīvotāju

Vides apsaimniekošanas uzņēmuma SIA Eco Baltia vide šogad veiktā klientu aptauja liecina, ka Mārupē savus mājsaimniecībā radītos atkritumus šķiro gandrīz 82% novadnieku, liecina pašvaldības publicētā informācija.

Pēc domes paustā, salīdzinot ar vidējiem rādītājiem Latvijā, tas esot augsts sasniegums, jo kopumā valstī atkritumu šķirošanā iesaistās vidēji 56% iedzīvotāju.

Vietvara uzskata, ka augstā pozīcija liecina gan par cilvēku izpratnes līmeni un atbildības sajūtu pret apkārtējo vidi, gan daudzveidīgiem un ērti pieejamiem šķirošanas risinājumiem.

Patlaban novadā tiek nodrošināti šķirošanas konteineri plastmasai, papīram, metālam, kā arī stikla iepakojumam un tie ir pieejami gan pie daudzdzīvokļu namiem, gan arī privātmājām. 

Pie mazāka atkritumu apjoma pieejamas arī speciālās atkritumu šķirošanas somas, kā arī, nepieciešamības gadījumā, iedzīvotājiem ir iespēja pieteikt bioloģisko atkritumu atsevišķu šķirošanu. Tāpat šā gada oktobrī pie Mārupes Rimi uzstādīts šķirošanas konteiners tekstilam.

Vienlaikus vietvara aicina iedzīvotājus arī turpmāk pievērst uzmanību pareizas šķirošanas pamatprincipiem un konteineros ievietot tikai tos iepakojumu un materiālu veidus, kuri norādīti uz šķirošanas tvertņu norādēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas