Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Arhibīskaps Vanags valsts svētkos aicina katru tiekties pēc izcilības

Katram būtu jācenšas tiekties pēc izcilības tajā jomā, kurā var vislabāk kalpot savai tautai, trešdien Latvijas proklamēšanas 102.gadadienai veltītajā ekumēniskajā dievkalpojumā sacīja Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) arhibīskaps Jānis Vanags.

Arhibīskaps savā uzrunā atzīmēja daudzu profesiju pārstāvjus, kuru darbs šogad liecina par izcilību, piemēram, mediķus, pedagogus un citus. Vienlaikus Vanags atgādināja, ka tiekšanās pēc izcilības vienmēr nozīmē arī kaut kā upurēšanu. 

Tāpat Vanags uzsvēra, ka noteicošais resurss tautai ir savstarpējā uzticēšanās. "Ja nācija izveido sabiedrību, kurā ir savstarpējā uzticēšanās, tā kļūst veiksmīga un bagāta," sacīja Vanags. 

Arhibīskaps pavēstīja, ka nenovērtējami dārga ir spēja uzticēties saviem vadītājiem, jo no tās ir atkarīga sabiedrības solidaritāte. 

"Doties politikā nozīmē uzņemties atbildību par cilvēkiem. Pat izcilība un profesionalitāte nelīdzēs, ja nespējam uzticēties cilvēkam," sacīja Vanags. 

Viņš piebilda, ka 2020.gads radījis daudz satricinājumu ierastajā cilvēku dzīvē, bet 18.novembris ir skaists stabilitātes brīdis, kurš pierāda, ka dzīve turpinās. 

"Ar tādu pašu drosmi, ar kādu mūsu senči ticēja sapnim par valsti un izcīnīja valsts neatkarību, mums būs jāizcērt ceļš no 2020.gada uz nākotni," uzsvēra Vanags. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas