Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Arī nākamā nedēļa būs lietaina un vēsa

Arī nākamajā nedēļā laika apstākļus Latvijā noteiks ciklonu darbība, tādēļ gaidāms lietains un ne visai silts laiks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) sinoptiķi.

Pirmdien Latviju sasniegs plaša aukstā gaisa masa, tās ietekme saglabāsies visu nedēļu, kā rezultātā temperatūra dienās nepakāpsies augstāk par +18...+20 grādiem pēc Celsija skalas, savukārt naktīs tā var noslīdēt zem +10 grādu atzīmes. Bieži gaidāmas lietus, un nedēļas otrajā pusē iespējams arī pērkona negaiss.

Nedēļas pirmajā pusē gaidāms mainīgs mākoņu daudzums. Pirmdienas pēcpusdienā nokrišņi gaidāmi vien Latgalē, bet otrdien - arī citās vietās īslaicīgi līs.

Kamēr laika apstākļus noteicošā ciklona centrs atradīsies virs Skandināvijas, pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš, piekrastes rajonos tas būs mēreni stiprs. Pirmdien Kurzemē un Vidzemes ziemeļos vēja ātrums brāzmās sasniegs 15-19 metrus sekundē (m/s).

Pirmdiena būs ne vien vējainākā, bet arī siltākā nākamās nedēļas diena - naktī termometra stabiņš noslīdēs līdz +13...+18 grādiem, vietām austrumos nebūs vēsāk par +20 grādiem, bet dienā gaiss vēl iesils līdz +17...+21 grādam.

Naktī uz otrdienu Latvijā pakāpeniski ieplūdīs aukstāka gaisa masa, un turpmāk laiks būs vēsāks, dienās termometra stabiņam nepakāpjoties virs +15...+20 grādu atzīmes. Arī naktīs temperatūra saglabāsies vienmērīga - +10...+15 grādu robežās.

Nedēļas vidū mākoņu daudzums palielināsies un saule starp mākoņiem spīdēs retāk. Trešdien Latviju sasniegs plašāka nokrišņu zona - lietus gaidāms teritorijas lielākajā daļā. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš, bet naktī uz ceturtdienu, paaugstinoties atmosfēras spiedienam, vējš pierims un nedēļas izskaņā saglabāsies lēns mainīga virziena vējš, tomēr joprojām pa laikam līs.

Pēc šī brīža prognozēm, piektdien iespējams arī pērkona negaiss, bet nedēļas nogalē Latvijas austrumus šķērsos plaša nokrišņu zona. Nakts uz sestdienu var būt visvēsākā, termometra stabiņam noslīdot līdz +9...+13 grādu atzīmei, bet dienās gaisa temperatūra nebūs augstāka par +15...+20 grādiem, prognozē LVĢMC.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas