Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Arī trešdiena būs vasarīga; valsts austrumus var sasniegt dūmi no ugunsgrēkiem Krievijā

Trešdien plkst.5 gaisa temperatūra valstī bija no +4,5 grādiem Madonā līdz +15,3 grādiem Liepājas ostā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija. Trešdien Latvijā saglabāsies sauss, saulains un vasarīgi silts laiks, prognozē sinoptiķi.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien bija no +22,6 grādiem Alūksnē un Dagdā līdz +27,4 grādiem Ventspilī, +27,5 grādiem Pāvilostā un +27,7 grādiem Liepājas ostā, bet Kolkā tikai +15,6 grādi.

Trīs novērojumu stacijās tika pārspēts 11.maija siltuma rekords. Ainažos termometra stabiņš pakāpās līdz +26,7 grādiem, pārspējot 1963.gadā reģistrētos +24,5 grādus. Mērsragā par 3,2 grādiem tika pārsniegti 1981.gadā fiksētie +22,9 grādi, savukārt Zvejniekciemā, gaisa temperatūrai paaugstinoties līdz +26,1 grādam, par četrām grāda desmitdaļām tika labots 1963.gada rekords.

Trešdienas rītā visā Latvijā saglabājas sauss un saulains laiks, pūš lēns līdz mērens dienvidaustrumu vējš.

Rīgā īsi pēc saullēkta termometri rāda +12..+14 grādus, dienvidaustrumu vējš pūš ar ātrumu trīs metri sekundē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 11.maijā bija +31..+32 grādi daudzviet Eiropas centrālajā un austrumu daļā, bet Kiprā +34 grādi. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -11 grādi Islandē un Alpu kalnos.

Dienas vidū austrumu novados un vēlāk arī citviet valstī gaidāmi nelieli gubu mākoņi.

Gaisa temperatūra pakāpsies līdz +24..+28 grādiem, Latgalē - līdz +21..+24 grādiem. Krietni zemāka gaisa temperatūra būs vietām Rīgas līča Kurzemes piekrastē, vējam pūšot no aukstā ūdens puses.

Dienvidaustrumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 10-15 metriem sekundē.

Latvijai pietuvojušies dūmi no savvaļas ugunsgrēkiem Krievijā. Atbilstoši datiem no Eiropas Komisijas programmas "Copernicus" šī dūmaka trešdien pārklās Latvijas austrumus, naktī uz ceturtdienu tā šķērsos pārējo Latviju un pamazām izklīdīs. Prognozes liecina, ka gaisa kvalitāte pasliktināsies tikai nedaudz.

Rīgā trešdien gaidāms sauss, saulains un līdz +26 grādiem silts laiks, dienvidaustrumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 13 metriem sekundē.

Laikapstākļus nosaka anticiklona rietumu mala. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1012 hektopaskāliem Kurzemes rietumkrastā līdz 1022 hektopaskāliem Krievijas pierobežā.

Dienas vidū gaidāms augsts ultravioletais starojums. Sauļoties bez aizsargkrēma vēlams tikai no rīta līdz plkst.11 vai pēcpusdienā pēc plkst.15.30.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas