Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Arodbiedrība: Gudri cilvēki LTV netiek cienīti

Pēdējie notikumi un profesionālu darbinieku aiziešana liecina, ka gudri cilvēki Latvijas Televīzijā (LTV) netiek cienīti, atzina LTV arodbiedrības vadītājas vietniece Ināra Vītola.

Viņa gan norādīja, ka tas nav uztverams kā pārmetums LTV vadībai, taču esot jāsāk kaut kas darīt, lai situāciju un komunikāciju LTV uzlabotu.

"Pēdējā laikā projām aizgājuši un aizlaisti vairāki profesionāli darbinieki. Viņus nesargājam un ar vieglu roku atdodam," teica Vītola, kuras vērtējumā, "LTV mājā ir ļoti slikta komunikācija".

LTV vadības pieņemto lēmumu lauzt līgumu ar žurnālistu, raidījuma Skats no malas vadītāju Kārli Streipu par viņa pretrunīgi vērtētajiem izteikumiem televīzijas tiešraidē LTV arodbiedrība vērtē negatīvi, uzskatot, ka lēmums bija nepareizs.

Vītola skaidroja, ka līdz ar raidījuma veidošanas pārtraukšanu darbu projektā zaudēja ne vien Streips, bet arī citi - kopskaitā aptuveni desmit - LTV darbinieki. Tas pats attiecoties arī uz raidījumu Kas notiek Latvijā?, kuru veidoja vairāku cilvēku komanda, kas patlaban jaunos projektos nav nodarbināta.

Par "smieklīgu pasākumu" Vītola nodēvēja LTV ģenerāldirektora Edgara Kota izteikumus, ka Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) piemēroto 100 latu sodu par Streipa izteikumiem raidījumā Skats no malas LTV mēģinās regresa kārtībā piedzīt no Streipa.

Viņas vērtējumā, par smieklīgiem vērtējami mēģinājumi piedzīt 100 latus no jau atlaista darbinieka. NEPLP lēmumu piemērot šādu sodu viņa gan atturējās komentēt.

Kā ziņots, NEPLP trešdien, izskatot administratīvā pārkāpuma lietu, nolēmusi piemērot 100 latu sodu LTV par Streipa rupjajiem izteikumiem televīzijas tiešraidē 19.septembra raidījumā Skats no malas, biznesa portālam "Nozare.lv" apstiprināja padomē.

Lietu pret LTV padome ierosināja saistībā ar konstatēto Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma pārkāpumu, kas nosaka par pienākumu elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem, veidojot savu programmu, respektēt viedokļu daudzveidību, kā arī laikā no plkst.7 līdz 22 aizliegt programmās lietot rupjus vai nepieklājīgus izteicienus.

Padome uzskata, ka raidījumā, kas pārraidīts plkst.19.50 tiešraidē, tā autors un vadītājs Streips lietojis vārdu "maukas", kas ir rupjš, nepieklājīgs un vulgārs vārds, kura lietošana elektronisko plašsaziņas līdzekļu programmās šajā laikā ir aizliegta. Šis vārds tika lietots, lai apzīmētu Zaļo un zemnieku savienību.

22.septmebrī LTV ziņoja, ka pieņemts lēmums par līguma laušanu ar Streipu un raidījuma Skats no malas pārtraukšanu.

Patlaban Streips turpinās darbu Latvijas Radio un izskatīs citas papildu darba iespējas. Streips pieļāva, ka varētu atgriezties kādā no citām Latvijas televīzijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums, kā dēļ izsludināts dzeltenais brīdinājums, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas