Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Arodbiedrība: Mediķu protestā piedalīsies aptuveni 2000 dalībnieku

Ceturtdien gaidāmajā veselības aprūpes darbinieku protesta akcijā piedalīsies aptuveni 2000 iedzīvotāju, trešdien preses konferencē medijiem paziņoja Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) priekšsēdētājs Valdis Keris.

Keris informēja, ka pieteikumā tika norādīts, ka akcijā piedalīsies aptuveni 1000 cilvēku, tomēr pēdējā arodbiedrībā saņemtā informācija liecinot, ka dalībnieku skaits sasniegšot vismaz 2000.

Akcijas rīkotāji paziņoja, ka slimnīcu darbībā nav gaidāmas lielas izmaiņas. Latvijas Jauno ārstu asociācijas (LJĀA) valdes priekšsēdētājs Kārlis Rācenis gan atzīmēja, ka citiem kolēģiem būšot jāstrādā vairāk. Savukārt Keris piebilda, ka viens no faktoriem, kuru organizatori ņem vēra, ir tas, lai protesti radītu minimālas neērtības pacientiem.

Savukārt runājot par parakstu vākšanu par Saeimas atbrīvošanu, kuru pašlaik iniciējušas divas mazpazīstamas politiskās organizācijas, kuru līderu reputācija tikusi publiski apšaubīta, Keris mudināja nošķirt pašu iniciatīvu rosināt Saeimas atlaišanu no tās autoriem. Arī mediķu arodbiedrība sola iesniegt līdzīgu pieteikumu.

Arodbiedrības arī pieturēsies pie savas ieceres izteikt neuzticību veselības ministrei Ilzei Viņķelei (AP), lai arī šajā jautājumā mediķu organizācijām vienota viedokļa nav.

Šodien tika paziņots, ka arodbiedrība izsaka neuzticību arī finanšu ministram Jānim Reiram (JV).

Savukārt Aizsilniece sacīja, ka pieprasīt Saeimas atlaišanu viņu mudināja 27.novembra Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas medicīniskās kļūdas dekriminalizācijas ieceres izskatīšanas atlikšana. Paužot sašutumu, viņa norādīja, ka ieceres izstrāde prasīja daudz laika un komisijas pieņemtais lēmums ir politisks gājiens, kas ignorē nozarē aktuālas problēmas.

Tiekoties ar medijiem Keris paziņoja, ka lielā apmeklētāju skaita dēļ Saeimas drošības birojs nav spējis piešķirt organizatoriem skatuves telti, un tā vietā tiks piešķirta tikai mazāka skatuves platforma jeb podests. Keris saskata šo kā mēģinājumu ierobežot protestu vai mazināt tā ietekmi.

Jauno ārstu pārstāvis arī minēja, ka sākotnēji pastāvējusi ideja par Saeimas iesūdzēšanu tiesā, bet, konsultējoties ar attiecīgās nozares ekspertiem, tika secināts, ka šādas iniciatīvas realizācija būtu teju neiespējama. Tāpēc tā vietā, viņš piebilda, vienīgā opcija, kas ir atlikusi ir Saeimas pašreizējā sasaukuma atsaukšanas pieprasīšana.

Pirms trešdienas preses konferences Latvijas Ārstu biedrība (LĀB) savā Twitter kontā bija publicējusi divus video, kuros biedrības prezidente Ilze Aizsilniece un LJĀA valdes priekšsēdētājs Rācenis mudināja medicīnas nozares darbiniekus piedalīties gaidāmajā 28.novembra protesta akcijā pie Saeimas.

Kā ziņots, LVSADA 28.novembrī nolēmusi rīkot protesta akciju pie Saeimas, tās laikā prasot parlamenta atlaišanu, izsakot neuzticību Viņķelei un lūdzot prezidentam atgriezt otrreizējai caurlūkošanai 2020.gada budžetu. Prezidents gan jau ir paziņojis, ka budžetu izsludinās.

Keris ir solījis, ka līdztekus protesta akcijai Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) tiks iesniegts LVSADA ierosinājums rīkot parakstu vākšanu referenduma rosināšanai par priekšlaicīgu Saeimas atlaišanu.

Top komentāri

to&
t
ārsti ir izveidojuši lielisko profesoriņu un "labo" speciālistu klubiņu, kura dalībnieki ārstē tikai tos, kuri ir ļoti turīgi, vai ir izdevīgi ka citu nozaru speciālisti, kas noder klubiņa biedriem- tie pelna no 6-10 tūkstošiem mēnesī, tad ir vesela rinada ofisa darbinieku, kas uzskata, ka ir ārsti, jo kaut ko ir spējīgi zrakstīt pacientam norīkojumus utt, viņi pelna no 1-2 tūkstošiem un tad ir vesela rinda, kas strāda 4-5 vietas un pacientam velta 4-5 minūtes, pēc lūkošanas savos pc un apskatot izmeklējumus- tie pelna no 2-3 tūkstosi mēnesī. Kur vēl ir profesija, kas ļauj strādat 3-4 vietās- MEDICĪNAS NOZARE IR SAPUVUSI, tā nav pašreizējās valdības vaina, tas ir tapēc, ka tauta tic un ievēl zzs, sc un na kretīnus
ejiet ratā mediķi
e
80% no jums pelna daudz vairāk kā vidēji Latvija strādājošais, 80% dzīvo daudz labāk kā vidējais Latvijas iedzīvotajs, bet, kad esi slims tad parasti sakaries ar ārstu augstprātību, nekompetenci un naudas kāri
zinātāja
z
Nav taču liekas naudas! Lai ārsti dalās ar māsiņām ieņēmumos un slimnīcu vadītāji nepiesavinās lielas naudas summas savām vajadzībām.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas