Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Arti Lapiņu apstiprina IUB vadītāja amatā

Ministru kabinets otrdien lēma Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) vadītāja amatā apstiprināt Finanšu ministrijas (FM) Juridiskā departamenta direktoru Arti Lapiņu.

Lapiņš IUB vadītāja pienākumus sāks pildīt 2.novembrī. 

Pēc tam, kad iepriekšējā IUB vadītāja Dace Gaile pieņēma lēmumu uzņemties Ekonomikas ministrijas administrācijas vadītājas amatu, finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) izvērtēja Lapiņa profesionālo pieredzi un nolēma, ka viņa pārcelšana IUB vadītāja amatā būtu lietderīga.

FM norādīja, ka Lapiņam ir IUB vadītāja amatam atbilstoša izglītība - maģistra grāds tiesību zinātnēs, profesionālā pieredze un zināšanas publisko iepirkumu regulējuma jomā. Zināšanas iegūtas, gan strādājot IUB Metodoloģijas departamentā, gan FM Juridiskajā departamentā, kura funkcijās ietilpst politikas izstrāde publisko iepirkumu jomā.

Līdz 1.oktobrim Lapiņš pildīja arī Rīgas pilsētas pašvaldības pagaidu administrācijas vadītāja vietnieka pienākumus. Iepriekš viņš strādājis arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, vadot Investīciju uzraudzības departamentu.

FM vērtējumā, Lapiņam ir labas vadītāja prasmes un praktiskā darba pieredze organizācijas procesu un cilvēkresursu pārvaldībā, stratēģisko jautājumu risināšanā, kā arī pieredze Latvijas interešu pārstāvībā Eiropas Savienības institūcijās.

Jau ziņots, ka līdzšinējā IUB vadītāja Dace Gaile no 12.oktobra kļuva par Ekonomikas ministrijas (EM) administrācijas vadītāju.

Pēc FM sniegtās informācijas, EM vadība izteica piedāvājumu Gailei uzņemties ministrijas administrācijas vadītājas amatu, kuru IUB vadītāja pieņēmusi. Šai rotācijai piekrita arī FM.

IUB ir FM padotības iestāde, kuras darbības mērķis ir valsts pārvaldes funkciju īstenošana iepirkuma procedūru uzraudzībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas