Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Asociācija: mazie tirgotāji satraukti par iespējamo bankomātu likvidēšanu reģionos

"Eiro ieviešanas procesā ir plaša valdības propaganda, bet arvien netiek atrisinātas vienkāršas tehniskas lietas un sniegta palīdzība galvenajām eiro ieviešanā iesaistītajām organizācijām," portālam _Diena.l_v skaidro Latvijas Tirgotāju asociācijā (LTA). Galvenokārt tirgotājus satrauc jauna tendence - vadošās bankas pirms eiro ieviešanas sāk likvidēt bankomātus lauku apvidos.

LTA kā piemēru min Valkas un Strenču novadus, kur nu palikusi tikai viena bankas filiāle. Vietējie uzņēmējiem tas rada papildu sarežģījumus naudas darījumu veikšanā ar bankas starpniecību. "Tad, kad banku krīzes rezultātā Valkā tika slēgtas banku filiāles - gan _Hipotēku bank_a, gan _Krājbanka, DnB_ un citas, palika tikai viena - SEB bankas filiāle. Cilvēku rindas tajā bija neiedomājami lielas - lai izmantotu bankas pakalpojumus, klientiem rindā nācās gaidīt vairākas stundas. Tātad arī jebkuram uzņēmējam un mums kā tirgotājiem, lai iemaksātu kontā ietirgoto naudu, nācās tērēt vairākas stundas laika. Pie tam tirgotājiem ir svarīgi ar piegādātājiem norēķināties pēc iespējas ātrāk un ar bankas pārskaitījumu," situāciju skaidro uzņēmēja, veikala "Oļupe" īpašniece Inga Boša.  "Vēlāk tika atvērta Swedbank filiāle, bet pieņemšana notika tikai divas dienas nedēļā, pie tam naudas darījumi netika veikti, bija iespējams slēgt līgumus, atvērt kontus un tikties ar bankas darbiniekiem," stāsta I.Boša. Jūlijā pieprasījuma trūkuma dēļ Swedbank  naudas izmaksas un iemaksas bankomātu Valkā sola slēgt pavisam. Uzņēmēji ir neziņā, ko darīt pēc bankomāta slēgšanas. "Banka piedāvāja overdraftu, lai nebūtu katru dienu jāizmanto bankomātu, piedāvāja arī pieteikt naudas inkasāciju, bet šī pakalpojuma cenas ir ļoti augstas - mazam vai nelielam tirgotājam tas izmaksā pārāk dārgi," skaidro I.Boša.LTA aicina bankas sadarboties un izskaidrot naudas inkasācijas risinājumus eiro ieviešanas laikā. Savukārt valdība tiek aicināta aktīvi atbalstīt uzņēmēju organizācijas un ieinteresēti skatīt jautājumus, kas atvieglotu uzņēmēju darbību eiro ieviešanas procesā, norāda LTA pārstāve Arta Baumane.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas