Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

ASV ziņojums: Latvijas galvenā cilvēktiesību problēma - korupcija

Galvenā cilvēktiesību problēma Latvijā ir saistīta ar korupciju, taču tāpat piefiksētas cilvēktiesību problēmas ar ieslodzījuma vietām, ieilgušiem tiesas procesiem, nepilnīgu ebreju īpašumu resitūciju kā arī novēroti pārkāpumi attieksmē pret cilvēkiem ar dažādu seksuālo orientāciju, vēsta ASV Valsts departamenta Demokrācijas, cilvēktiesību un nodarbinātības biroja ikkgadējā ziņojumā. 

Dokumentā norādīts, ka Latvijas likumi, kas aizliedz korupciju, netiek izmantoti efektīvi. Tiek minēts, ka publiskās nesaskaņas starp Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbiniekiem, liedz iestādei darboties efektīvi, tāpat arī tiek paustas bažas, ka, pretēji nevalstisko organizāciju viedoklim, dati nepierāda korupcijas līmeņa krišanos starp valsts amatpersonām. 2015. gadā reģistrēti 27 gadījumi, bet 2014. - 25, kad pie korupcijas pieķerta amatpersona. 

Ziņojumā norādīts, ka cietumi un īslaicīgās aizturēšanas vietas kopumā Latvijā neatbilst starptautiskajiem standartiem. Pieminēts, ka Tieslietu ministrija un Tiesībsarga birojs saņēmuši sūdzības no cietumniekiem par problēmām ar veselības aprūpi un dzīvošanas apstākļiem. 

Pieminēts arī, ka, lai gan Latvijā reģistrēti antisemītiski izteikumi, nav fiksēti uzbrukumi, kas būtu saistīti ar naidu pret ebrejiem. Tāpat arī policijā saņemtie iesniegumi par jautājumiem, kas saistīti ar rasu naidu, pārsvarā bijuši saistīti ar naida runu internetā. 

Norādīts, ka 2015. gadā Eiropraida gājiens Rīgā notika bez incidentiem, tomēr piebilsts, ka Latvijā nav likumdošana, kas aizliegtu diskrimināciju saistībā ar seksuālo orientāciju. Tāpat pieminēti reģistrētie noziegumi pret seksuālajām minoritātēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas