Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Atbalsta pasākumiem tautiešiem nauda būs

Lemjot par 2019. gada budžeta ietvaru, valdība konceptuāli atbalstījusi 2,13 miljonu eiro piešķiršanu diasporas politikai, Dienai apstiprina Ārlietu ministrijā (ĀM). Šogad turpināsies arī pērn sāktais reemigrācijas koordinatoru projekts, kā arī tiks dubultots speciālistu skaits pašvaldībās. Lielākā daļa finansējuma – nepilni 1,2 miljoni eiro – atvēlēti Izglītības un zinātnes ministrijai tā dēvētajām latviešu skoliņām. Savukārt Kultūras ministrija var rēķināties ar 471 421 tūkstoti diasporas atbalstam, 34 tūkstoši eiro piešķirti latviešu valodas mācībām reemigrantiem un viņu ģimenes locekļiem, 38 tūkstoši eiro – Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei sabiedriskā pasūtījuma satura veidošanai un 43,3 tūkstoši eiro – ĀM divām štata vietām.

Top komentāri

Lasita
L
Paredzēt līdzekļus aizbraucēju atgriešanai vajag, bet, vai sākumā nevajadzētu sakārtot valsti tā, lai aizbraucēji paši gribētu atgriezties? Vai pašlaik ši līdzekļi netiek vienkārši nelietderīgi izlietoti?
Tija
T
Latvija pensionari mirst bada, slimibas, sanemdami par muza darbu 300-400 bada pensijas, bet Arlietu ministrijas idioti, kretini imite bezjedzigas darbibas, lai idioti saglabatu darba vietas un no sis naudas iedalitu sev lielas algas un komandejumus. Tie, kuri ir aizmukusi no Latvijas, lai nenomirtu nabadziba, bada pasi parupesies par sevi un saviem berniem, bet si nauda ir jasadala Latvijas palikusajiem, kuri gadu desmitiem dzivo nabadziba, pusbada, bez mzdicinas elementaras aprupes, Latvija cilveki, loti daudzi, nevar atlauties elementaru nepieciesamibu ka un zobu protezu iegadasanos. Tai pat laika lidz sodienai nav atcelts alkatigo, zagligo komunistu Kalnietes un Riekstina izlobeto likumu Par diplomatu izdienas pensijam ar kura starpniecibu tiek apzagt Latvijas pensionari un berni.
Pašvaldību loma
P
Deklarēšanās mērķis ir - nodrošināt personas pieejamību, komunikāciju ar valsti. Kurā brīdī deklarēšanās pārtapa par nodokļu iekasēšanas instrumentu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas