Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ātruma kontroles maratonā pieķerts rekordists traucies ar 154 km/h

24 stundu ātruma kontroles maratonā, kāds pirmo reizi notiek vienlaicīgi visās Eiropas Savienības valstīs, likumsargiem strādājot pastiprināti, ceturtdien līdz šim fiksētais rekords ir 154 kilometri stundā (km/h) uz autoceļa Rīga-Ventspils, portālam Diena.lv pastāstīja Valsts policijas pārstāve Ilze Jurēvica. 

Policija pašlaik apkopojusi datus līdz plkst.18, kad ātruma kontroles maratons noritējis apmēram 12 stundas. 

Savukārt uz autoceļa Tīnūži-Koknese, uz kura kopš tā atklāšanas visai bieži fiksēti būtiski atļautā braukšanas ātruma pārkāpumi untraģiskas avārijas, kuru dēļ arīdzan uzstādīti stacionārie fotoradari, kāds autovadītājs traucies ar 140 km/h. Turpat vēl kāds autovadītājs braucis ar 124 km/h, kurš šajā pašā dienā iepriekš Zemgalē sodīts par braukšanu ar 111 km/h, pastāstīja policijas pārstāve.

Savukārt Vidzemē kāds autovadītājs braucis ar 119 km/h vairāk nekā 1,5 promiļu reibumā, bet cits pārkāpējs uz autoceļa Rīga-Veclaicene pieķerts braucam ar 130 km/h, cits pārkāpums fiksēts Kurzemē uz autoceļa Rīga-Ventspils, kurs kāds spēkrata vadītājs braucis ar 125 km/h. 

Savukārt Jelgavā ceļu policisti notvēruši kādu vadītāju, kurš braucis ar 99 km/h, kaut atļautais braukšanas ātrums ir 50 km/h, pastāstīja Jurēvica.

24 stundu ātruma kontroles maratons Latvijā un citviet Eiropas Savienībā turpinās, sadarbojoties visām ar ceļa satiksmes drošību saistītajām institūcijām. Šī akcija turpināsies līdz 17.aprīļa plkst.6. Plašāki komentāri un secinājumi par ātruma kontroles maratonā konstatētajiem pārkāpumiem gaidāmi piektdien. Tomēr Latvijas Valsts ceļi jau secinājuši, ka ātruma kontroles maratona dienā vidējais braukšanas ātrums mērāms par 2-3 km/h mazāks kā ierasti.

Jau vēstīts, ka Latvijā šā gada trīs mēnešos negadījumos uz ceļiem gājuši bojā 39 cilvēki un cietuši 814 iedzīvotāji. Negadījumu iemesls bieži vien bijis atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas