Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Austrumu slimnīca plāno vērienīgus rekonstrukcijas darbus

Rīgas Austrumu slimnīcas vadība (RAKUS) tuvāko gadu laikā plāno vērienīgus slimnīcas rekonstrukcijas darbus, tostarp plānots izveidot Aknu slimību centru, Ķirurģiskās infekcijas klīniku, HIV/AIDS klīniku un vienotu operāciju bloku.

Kā aģentūru LETA informēja slimnīcas pārstāve Dace Kārkliņa, pēc šogad notikušās divu stacionāru - Latvijas Infektoloģijas centrs un Tuberkulozes un plaušu slimību centrs - pievienošanas RAKUS slimnīcai ir vairāk nekā 2000 gultasvietu un darbinieku komandā strādā 4800 darbinieku. Šogad slimnīcā ārstēti vairāk nekā 70 000 pacientu, bet ambulatori konsultēti vairāk nekā 250 000 cilvēku.

Attīstības plāni turpmākajiem gadiem RAKUS vadībai ir ambiciozi - tuvāko gadu laikā plānots izveidot Aknu slimību centru, sniedzot pacientiem ar aknu slimībām augsti kvalificētu ārstniecisko palīdzību, savukārt slimnīcas stacionārā Biķernieki plānota rehabilitācijas, paliatīvās un īslaicīgās aprūpes centra izveide, kā arī Ķirurģiskās infekcijas klīnikas izveide.

Tāpat iecerēts izveidot vienotu operāciju bloku stacionārā Gaiļezers un veikt stacionāra telpu renovāciju. Jaunajā operāciju blokā plānots izveidot universālas, augstas noslodzes operāciju zāles ar lielu pacientu caurlaidību. Šobrīd gada laikā stacionārā Gaiļezers veic ap 15 000 operāciju.

Stacionārā Latvijas Onkoloģijas centrs slimnīcas vadība vēlas izvietot vienotu Ķīmijterapijas un hematoloģijas klīniku, no stacionāra Linezers pārceļot Hematoloģijas un Cilmes šūnu transplantācijas nodaļas. Tādējādi iecerēts nodrošināt efektīvāku pacientu plūsmu un nodrošināt pacientiem optimālus apstākļus ķīmijterapijas saņemšanai. Šogad Ķīmijterapijas dienas stacionārā dienā palīdzību saņēmuši vidēji 50 līdz 60 pacientu.

Pārmaiņas skars arī stacionāra Latvijas Onkoloģijas centrs apkārtni. Slimnīcas vadība plāno veikt vispārēju stacionāra telpu un ēkas rekonstrukciju - izveidot un attīstīt HIV/AIDS klīniku un veikt teritorijas labiekārtošanas darbus - izbūvēt autostāvvietu, veikt labiekārtošanas būvdarbus, izvietot vizuālo informāciju, izbūvēt pāreju starp stacionāru Gaiļezers un stacionāru Latvijas Onkoloģijas centrs.

Ar šādiem solījumiem 2013.gadu sagaida RAKUS vadība. Rīgas Austrumu slimnīca turpinās attīstīties, lai kļūtu par lielāko slimnīcu Latvijas veselības aprūpes sistēmā, kas nodrošina pacientiem visaptverošu un kvalitatīvu pakalpojumu klāstu, orientējoties uz augstākajiem uz pierādījumiem balstītas medicīnas standartiem," uzsver slimnīcas vadītājs Viesturs Boka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas