Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Bēgļu jautājuma nedienas: Kozlovskis neapmeklēs ES iekšlietu ministru sanāksmi Briselē

Latvijas iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Vienotība) nedosies uz pirmdien, 14.septembrī, paredzēto Eiropas Savienības (ES) Tieslietu un iekšlietu ministru padomes sēdi Briselē, kur varētu tikt apspriests bēgļu uzņemšanas jautājums.

Ministra padomniece Daiga Holma šovakar aģentūrai LETA skaidroja, ka Kozlovskis uz rītdienas sanāksmi nebrauks, jo koalīcija vēl nav vienojusies par nacionālo pozīciju attiecībā uz Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētāja Žana Kloda Junkera ierosinātajām imigrantu uzņemšanas kvotām.

Tā vietā rīt, 14.septembrī, Kozlovskis pārrunāt bēgļu uzņemšanas jautājumu kopā ar Vienotības pārstāvjiem dosies pie Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa. "Šobrīd šo jautājumu nepieciešams atrisināt iekšpolitiski," norādīja Holma.

Ministra neierašanās gadījumā Latvijas viedokli šāda līmeņa sanāksmēs parasti pārstāv Latvijas Pastāvīgās pārstāvniecības ES vadītāja, vēstniece Ilze Juhansone.

Kā ziņots, valdību veidojošo partiju koalīcija līdz šim nav spējusi panākt vienošanos jautājumā par papildu bēgļu uzņemšanu, proti, Nacionālā apvienība (NA) un Zaļo un zemnieku savienība joprojām iebilst pret papildu bēgļu uzņemšanu un ir skeptiski par iespēju mainīt savu viedokli šajā jautājumā.

Ņemot vērā minēto, rīt gaidāmajā ārkārtas ES Tieslietu un iekšlietu ministru padomes sanāksmē, kurā plānots apspriest jautājumu par papildu bēgļu uzņemšanu ES dalībvalstīs, varētu tikt pausts, ka Latvijai nav nacionālās pozīcijas šajā jautājumā.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) gan prognozējusi, ka rīt vēl gala lēmumi par bēgļu uzņemšanu netiks pieņemti. Visticamāk, lēmums varētu būt 8.oktobrī, ja nebūs bloķējošā mazākuma, skaidroja Straujuma. "Es uzskatu, ka Latvija jebkurā gadījumā izpildīs šo lēmumu," iepriekš pauda Latvijas valdības vadītāja.

Kā ziņots, EK šonedēļ ierosināja dalībvalstīm obligātā kārtā uzņemt 160 000 imigrantu no Itālijas, Grieķijas un Ungārijas. Latvijai papildus būtu jāuzņem 526 bēgļi. Latvija iepriekš bija paudusi piekrišanu 250 bēgļu uzņemšanai, tātad kopumā valstī būtu jāuzņem 776 bēgļi.

Jau iepriekš, lemjot par 250 bēgļu uzņemšanu Latvijā, koalīcijā bija domstarpības par šo jautājumu, ņemot vērā NA noraidošo pozīciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavas forštati pārdēvē par Latgales apkaimi

Rīgas pašvaldības Pilsētas attīstības departamenta Rīgas vietvārdu un pilsētvides objektu nosaukumu komisija pieņēmusi lēmumu Maskavas forštati pārdēvēt par Latgales apkaimi, aģentūru LETA in...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas