Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bērnu slimnīcas fonds aicina piedalīties projektā Piepildi bērna sapni hroniski slimu bērnu atbalstam

No pērnā gada 30. decembra Bērnu slimnīcas fonda (BSF) interneta vietnē, pateicoties uzņēmuma Roche Latvija atbalstam, atvērta jauna sadaļa Piepildi bērna sapni, kas aicina sabiedrību iesaistīties, lai atbalstītu un iepriecinātu hroniski slimus Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) pacientus. Vietnē iespējams gan ziedot, gan pieteikties bērna sapņa piepildīšanai, kā arī pieteikt jebkura Bērnu slimnīcas hroniskā pacienta sapni.

Ideja par šāda projekta realizāciju Latvijā radās BKUS Pacientu pieredzes daļai, iedvesmojoties no ārvalstu piemēra, kur veiksmīgi darbojas sabiedrības atbalsta piesaistes platformas hronisku slimību pacientiem.  “Sapņošana lielai daļai no mums visticamāk šķiet kā normāla ikdienas sastāvdaļa, kad ik pa laikam aizdomājamies, ko un kā vēlētos tuvākā vai tālākā nākotnē. Tomēr bērniem, kam ikdienā jāsadzīvo ar hronisku slimību, nepieciešamība pēc terapijas, medikamentu un dažādu medicīnas ierīču lietošana, neziņa un satraukums, kā arī nogurums no šīs ikdienas, var likt piemirst par pārējiem tik ierasto “pasapņošanu”. Tādēļ esam priecīgi un pateicīgi ziedotājiem un Bērnu slimnīcas fondam par projektu, kas mudinās mūsu pacientus ar hroniskām saslimšanām sapņot, bet mūsu – sabiedrības rokās būs šos sapņus padarīt par realitāti un ļaut mazajiem un lielajiem varoņiem uz mirkli aizmirsties un izbaudīt kādu sen kārotu lietu vai piedzīvojumu,” par projekta nozīmi stāsta BKUS Pacientu pieredzes daļas projektu vadītāja Austra Straume.

Iespēja šādu iniciatīvu realizēt radās 2022. gadā, kad veselības aprūpes risinājumu kompānijas “Roche Latvija” darbinieki varēja pieteikt savus sapņus kompānijas “Roche” 125 gadu jubilejas pasākumu ietvaros. Pateicoties “Roche Latvija” darbinieces Evas Marksas iniciatīvai, 2022. gada nogalē projektam “Piepildi bērna sapni” tika izveidota īpaša BSF interneta vietnes sadaļa ar elektronisko pieteikuma anketu.

“Projekta “Piepildi bērna sapni” mērķis ir sagādāt prieku, radīt nozīmīgas atmiņas  un sniegt cerību bērniem ar dzīvībai bīstamām slimībām, kuri ārstējas  BKUS. Kad bērns dodas uz slimnīcu, vecāki ir ļoti noraizējušies un cenšas mierināt un iepriecināt mazo sirsniņu. Arī slimnīcas personāls ārstēšanās laikā cenšas atrast iespēju iedrošināt katru pacientu. Katrs centiens, katra laipna attieksme rada smaidu un prieku. Ja pacientam ir pozitīva pieredze, tas var pozitīvi ietekmēt ārstēšanu un sniegt cerību, ka viss ir iespējams. Tas ir īpaši svarīgi smagu diagnožu gadījumos, kad cerība un ticība ir īpaši svarīgas,” motivāciju atbalstīt šo iniciatīvu skaidro “Roche Latvija” pārstāve Eva Marksa.

Projektā jau iesaistījušās un bērnu sapņus pieteikušas trīs ģimenes, kuru bērni sirgst ar primāro imūndeficītu, pirmā tipa cukura diabētu un leikēmiju. Kaut gan visi šie bērni vairāk par visu vēlētos kļūt veseli un dzīvot pilnvērtīgu dzīvi, diendienā neraizējoties par slimību, katram ir vēl kāds lielāks vai mazāks sapnis, kas dotu iepriecinājumu, spēku un cerību nākotnei – ceļojums, īpašs sacensību skrejritenis un rotaļu drons.

“Lielākā daļa bērnu nokļūst slimnīcā uz pavisam īsu brīdi, atveseļojas, dodas mājās un turpina savu ierasto dzīvi. Taču ir bērni, kuriem slimība izmaina visu viņu turpmāko dzīvi un kļūst par pastāvīgu pavadoni, ar ko ir gan jācīnās, gan jāmācās sadzīvot. Ilgstoši slimot ir fiziski un emocionāli ļoti smagi gan bērnam, gan viņa ģimenei, tamdēļ ikviena lieta, ko varam darīt, lai iepriecinātu bērnu, uzlabot viņa pašsajūtu, ir ārkārtīgi svarīga. Arī slimojot, bērni paliek bērni, un projekts “Piepildi bērna sapni” ir lieliska iespēja parūpēties, lai arī hroniski slimie bērni turpinātu piedzīvot bērnību, neraugoties uz grūtībām, ar kādām viņiem jau tik agrā vecumā ir jāsastopas,” palīdzēt piepildīt bērnu sapņus aicina Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Pieteikt bērna sapni, aizpildot elektronisko anketu BSF interneta vietnē, aicināts jebkurš Bērnu slimnīcas hronisko pacientu tuvinieks, pievienojot bērna likumiskā pārstāvja piekrišanas formu.  Tālāk pieteikumu izskatīs Bērnu slimnīcas fonds sadarbībā ar BKUS, un apstiprināšanas gadījumā sapnis tiks publicēts ziedojumu vākšanas platformā, kur jebkurš varēs ar to iepazīties un ziedot, vai pieteikties sapņa piepildīšanai. Gadījumā, ja kāds pieteiksies sapni piepildīt bez maksas, vai ziedojumi netiks pilnībā izlietoti, saziedotie līdzekļi tiks novirzīti citu bērnu sapņu piepildīšanai īpaši steidzamos gadījumos. Plašāka informācija par projektu: https://www.bsf.lv/lv/piepildi-berna-sapni/piepildit-berna-sapni

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas