Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Bērziņš neteiks runu Aglonas svētkos

Esmu pārliecināts, ka Dievkalpojums ir sakrāls process, kurā laicīgajai varai nav jāiejaucas, tādēļ neteikšu runu Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētku dalībniekim Aglonā, tā portālam Diena.lv atzina Valsts prezidents Andris Bērziņš.A.Bērziņš 15.augustā pirmo reizi apmeklēs Aglonas svētkus un nolēmis aizsākt jaunu tradīciju Dievkalpojuma norises gaitā, par ko vienojies arī ar katoļu baznīcas vadību.

"Mana izpratne par baznīcas kanoniem un kārtību, ko ikviens kristietis godā un pārzina, ir likusi man pieņemt lēmumu – neteikt Valsts prezidenta runu galvenā svētku Dievkalpojuma noslēguma daļā, kā tas ticis darīts līdz šim. Tās ir manas domas un vienlaikus mans visaugstākās cieņas apliecinājums ticīgajai tautai,"atzina A.Bērziņš. Valsts prezidents nenoliedz, ka savā līdzšinējā dzīvē reliģijai un kristīgās baznīcas dzīvei ir sekojis kā vērotājs, ne kā aktīvs dalībnieks.

"Tomēr vienmēr esmu dziļi cienījis to sabiedrības daļu, kas kristīgajā ticībā rod spēku un atbalstu, kuru domas un lūgšanas vērstas mūsu valsts un mūsu cilvēku labā. No sirds pateicos jums visiem par to, un tieši tādēļ 15.augustā došos uz Latgali, lai būtu kopā ar ticīgo tautu svinīgajā Dievkalpojumā,” norāda A.Bērziņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas