Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Bērziņš Vējonim nesola vieglas dienas

Pašreizējais Valsts prezidents Andris Bērziņš savam pēctecim šajā amatā Raimondam Vējonim nesola vieglas dienas, taču godprātīgi sniegšot padomus, kad vien tādi būs vajadzīgi. To Bērziņš apliecināja Vējonim abu pirmajā tikšanās reizē kopš Vējoņa ievēlēšanas Valsts prezidenta amatā.

Viņi abi trešdienas rītā tiekas Melngalvju namā, lai divas stundas ilgā sarunā apmainītos domām par komandas veidošanu un veicamajiem uzdevumiem, kā arī risinājumiem valsts drošībai, ņemot vērā ģeopolitisko situāciju.

"Šis nav viegls darbs, jo tas prasa gan daudz fiziska, gan garīga spēka. Prasa labu komandu, sadarbību ar visiem valsts varu pārstāvētajiem atzariem, lai varētu realizēt savas ieceres un mērķus. (..) Novēlu izturību, gudrību un mērķtiecību šajā nevienkāršajā darbā. No savas puses es varu apsolīt - jebkurš padoms, ja tāds būs vajadzīgs, tiks godīgi un godprātīgi sniegts," teica Bērziņš.

Viņš uzsvēra - pirmo reizi par Valsts prezidentu kļūs jaunās paaudzes politiķis, kurš turklāt ir ar bagātīgu politisko pieredzi un atpazīstams visā Latvijā. "Gribētu novēlēt, izmantojot pieredzi, lai tas izdotos labprātīgi un saprātīgi," teica Bērziņš.

Vējonis savukārt izteica pateicību Bērziņam par atbalstu Latvijas aizsardzības stiprināšanai. Valsts drošību un aizsardzību viņš arī atkārtoti nosauca par savu prioritāti, 8.jūlijā stājoties prezidenta amatā. "Latvijas valsts var justies tik droša, cik drošs ir katrs tās iedzīvotājs. Tāpēc manas galvenās prioritātes, ar ko esmu plānojis darboties, ir drošība - iekšējā, ārējā un ekonomiskā drošība, sociālā drošība. Jo sociālā nevienlīdzība un nabadzība patiesībā nozīmē nolemtību nākamajai paaudzei, mūsu jauniešiem un bērniem, tāpēc mērauklai jābūt mūsu jauniešu iespējām," teica nākamais Valsts prezidents.

Pašlaik aktīvi rit Vējoņa komandas izveide, uzrunāti un vērtēti daudzi iespējamie kandidāti drošības, ekonomikas, ārlietu, sabiedrisko attiecību padomnieka un citos amatos, taču konkrētus vārdus viņš pašlaik atturējās nosaukt. Tāpat tiek gaidīti aprēķini, cik izmaksātu apsardzes nodrošināšana Vējoņa dzīvesvietā Ogrē, bet Jūrmalas rezidenci viņš izmantošot galvenokārt dažādu tikšanos organizēšanai.

Saeimas deputāti Vējoni par Valsts prezidentu ievēlēja tieši pirms nedēļas - 3. jūnijā. Šajā aizklātajā balsojumā viņu atbalstīja 55 parlamentārieši.

Vējonis būs piektais Valsts prezidents kopš Latvijas valsts neatkarības atjaunošanas un devītais kopš Latvijas valsts dibināšanas. Pašreizējā prezidenta Andra Bērziņa pilnvaras beigsies 7. jūlijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas