Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Bez Vertikāles, ar Saknēm debesīs

Reliģijas jautājumi līdz šim Latvijas Televīzijā (LTV) atspoguļoti nepietiekami. Šādi secinājusi sabiedriskā televīzija, iepazīstoties ar citu valstu pieredzi. Tādēļ šim mērķim atvēlēts sabiedriskā medija finansējums un skatītājiem jau tiek piedāvāts jauns raidījums Saknes debesīs. Tomēr tas nenozīmē, ka šai tēmai veltīto raidījumu klāsts būs plašāks, jo līdzšinējo pārraidi Vertikāle, kuras veidošanai tika tērēta baznīcas nauda, LTV vairs nerādīs.

LTV informatīvi dokumentālo, ziņu un sporta raidījumu satura redaktore Rita Ruduša stāsta, ka izsludinātajā konkursā par jaunā raidījuma veidošanu saņemti četri pieteikumi. Tos izvērtējot, žūrija, kurā bija LTV valdes loceklis Sergejs Ņesterovs, izklaides un bērnu raidījumu redakcijas vadītājs nesen mūžībā aizgājušais Ēriks Niedra, satura redaktore Gunta Sloga un programmu direktore Jana Semjonova, par labāko atzina Hansa Media piedāvāto Saknes debesīs. Raidījuma veidošanai gadā atvēlēti 104 562 eiro. Iepriekš Vertikāles veidošanu finansēja katoļu baznīca.Jaunajā raidījumā plānots atspoguļot ne tikai garīgo līderu viedokļus, bet dot vārdu arī dažādu profesiju pārstāvjiem, kuru ikdienas dzīvē dominē ticība. Raidījums Saknes debesīs tiek veidots diskusijas formā, un to vada teoloģijas zinātņu doktors un sertificēts psihoterapeits Gatis Līdums. Raidījumā solīti arī dažādi ar ticību saistīti videoportreti. Plānots, ka raidījuma auditorija nebūs tikai kristieši, bet arī citu reliģiju pārstāvji un neticīgie.Vertikāles sabiedriskajā televīzijā vairs nebūs. Par to rūgtumu neslēpj Vertikāles redaktore Inta Zēgnere, kura katru dienu saņemot vairākus sašutuma pilnus zvanus arī no līdzšinējiem skatītājiem. Neapmierinātību pēc pirmā jaunā raidījuma noskatīšanās pauduši arī vairāki komentētāji internetā, piemēram, norādot - "Vertikālē skatītājs tika uzrunāts, tā teikt, no sirds uz sirdi, bet Saknēs debesīs faktiski bija bakstīšana ar pirkstu debesīs, neuzrunājot konkrētu skatītāju".Ruduša gan apgalvo, ka viena raidījuma izņemšana no programmas un otra ievietošana neesot savā starpā saistītas. Raidījums Saknes debesīs bijis plānots kā reliģiskās tēmas papildinājums dievkalpojumu translācijām un jau esošajam raidījumam, taču Vertikāle slēgta, jo kvalitātes vērtēšanas procesā atkārtoti saņēmusi zemus rezultātus.Visu rakstu lasiet laikraksta Diena piektdienas, 9.janvāra, numurā!

Top komentāri

ciepa
c
Ja raidījums būtu tikai no katoļu mācītājiem vien piebāzts, tauta bļautu, ka Latvijā baznīca šķirta no valsts un mums nevajag kristiešu sprediķus. Kad ir gan kristieties parastais, gan mācītājs, gan režisors, kas stāsta par savām garīgajām vērtībām, tad atkal ir slikti. Jo kā teica Domburs - Latvijā ir diva tipa ļaudis - viss ir slikti un viss būs vēl sliktāk. Lai katrs dara savu darbu pēc labākās sirdsapziņas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas