Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Bez brīdinājuma veiktā pārbaudē konstatē vairākas nepilnības Gaiļezera ēkā

Bez brīdinājuma veicot pārbaudi Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā Gaiļezers, Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) darbinieki šodien tajā konstatējuši vairākas problēmas. Paredzēts, ka apskate, kura tika sākta kopā ar Saeimas deputātiem, turpināsies gan šodien, gan citā reizē.

Veicot apskati, konstatētas vairākas problēmas bēniņos jeb jumta stāvā, kur, piemēram, kvalitātes trūkumiem caurulēs rasti pagaidu, nevis ilgtermiņa risinājumi. Tāpat atsevišķu materiālu novietojums pēc drošības standartiem liktu attiecīgo vietu apmeklēt ar drošības ķiverēm.

Taujāts, vai konstatētās problēmas nav tik nopietnas, lai liegtu ekspluatēt attiecīgās vietas, atbildīgais būvinspektors norādīja, ka šī situācija ir tuvu tādai, lai noteiktu ekspluatācijas aizliegumu.

Konstatētas problēmas arī pagrabstāvā un siltummezglā, taču ēka nav nedz ārkārtīgi sliktā, nedz ideālā stāvoklī, un līdzīgā stāvoklī Latvijā ir daudz ēku. Būvniecības valsts kontroles birojs plāno piecu gadu laikā pārbaudīt 10 000 sabiedriski nozīmīgu ēku, informē biroja vadītājs Pēteris Druķis.

Biroja pārstāvju pārbaudē Gaiļezerā konstatēts kontroles trūkums, ekspluatācijas problēmas un nolaidība, tāpat jumta stāvā tika konstatēts, ka darbinieki tur smēķē, kas medicīnas iestādē nav pieļaujams - it sevišķi vēdināšanas telpās. Konstatēts, ka situācija ir uz kritiskās robežas un steidzami nepieciešams veikt remontu un daudzas lietas savest kārtībā, norādīja atbildīgais būvinspektors.

Pārbaudes laikā biroja darbinieki kopā ar deputātiem atklāja, ka jumta stāvā jeb bēniņos pie inženierkomunikācijām atrodas atpūtas telpa, kurā tiek smēķēts. Tāpat tur uz kādas caurules bija piestiprināts uzraksts Arbeit macht frei (Darbs dara brīvu).

Gaiļezera pārstāvji norāda, ka ir izstrādāts attiecīgs projekts, lai novērstu konstatētās problēmas. Tam gan būšot nepieciešams papildu finansējums.

Būvinspektors atsevišķas problēmas konstatējis arī uz slimnīcas jumta. Ēkas apskati šodien nav iespējams veikt pilnībā, ņemot vērā, ka tā tiek vienlaikus izrādīta arī deputātiem un žurnālistiem.

Kā ziņots, Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisija šodien kopā ar BVKB speciālistiem devusies pārsteiguma pārbaudē uz Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāru Gaiļezers, informēja komisijas priekšsēdētājs Ringolds Balodis (NSL). Viņš cer, ka pēc pārbaudes būs skaidrība par biroja darbu, kas sniegs pārliecību, ka dzīvojam drošā sabiedrībā un ka vairāk šādas traģēdijas nenotiks.

Pirms pārbaudes sākšanas BVKB direktors Pēteris Druķis informēja, ka biroja pārstāvji līdzi ir paņēmuši arī pārbaudes tehniku. Deputāts Artuss Kaimiņš (LRA) pauda izbrīnu, ka pārbaudei nepieciešamā tehnika ietilpst vienā koferī.
Deputāti šodien ar biroja pārstāvjiem un savstarpēji aktīvi diskutēja, kādā veidā veikt šo pārbaudi. Tika nolemts, ka, kamēr eksperti veiks dokumentu pārbaudi, deputāti dosies ekskursijā pa slimnīcu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas