Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bijušajam deputātam Kaimiņam par grāmatvedības dokumentu viltošanu piespriež 280 stundu sabiedrisko darbu

Rīgas pilsētas tiesa šodien bijušā Saeimas deputātam Artusam Kaimiņam par grāmatvedības dokumentu viltošanu piesprieda 280 stundu sabiedrisko darbu, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Kaimiņa aizstāvis advokāts Normunds Duļevskis aģentūrai LETA sacīja, ka spriedums tiks obligāti pārsūdzēts, bet sākumā ir jāsagaida pilnais tiesas spriedums, lai iepazītos ar tiesas motivāciju.

Viņa ieskatā Kaimiņš nebija SIA "Al De media" faktiskais valdītājs un viņam nebija piekļuves nedz uzņēmuma kontam, nedz arī grāmatvedības datiem. Attiecīgi viņš nevarēja viltot dokumentus, vai arī lūgt to darīt kādam citam.

Kā aģentūru LETA informēja prokuratūras preses pārstāve Ieva Šomina, prokurors Juris Ločmelis, sākotnēji vērtējot, uzskata, ka Kaimiņam sods piespriests atbilstoši nodarījumam, ņemot vērā viņa materiālo stāvokli, ko apsūdzētais atklāja pēdējā vārdā.

Pirmās tiesas spriedumu varēs pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

Iepriekš prokurors Kaimiņam lūdza piespriest naudas sodu 15 minimālo algu apmērā jeb 9300 eiro.

Kaimiņš apsūdzēts par SIA "Al De media" grāmatvedības dokumentu, proti, Kaimiņa uzņēmumam SIA "Suņu būda" izsniegto rēķinu viltošanu.

Sākotnēji lietu pārstāvošais prokurors Māris Urbāns iepriekš Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā skaidroja, ka krimināllietā ir iegūti pietiekami pierādījumi, lai celtu apsūdzību Kaimiņam par to, ka viņš ar nodomu esot viltojis "Al De Media" grāmatvedības dokumentus.

Pēc Urbāna paustā, dokumentu viltošanai Kaimiņš esot izmantojis citas personas, kuras sastādīja šos dokumentus, bet kuras nav saucamas pie kriminālatbildības, jo nezināja, ka dokumentos ir iekļautas patiesībai neatbilstošas ziņas.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Al De Media" piederēja Kārlim Linardam. Jau pirms laba laika pieņemts lēmums par uzņēmuma saimnieciskās darbības apturēšanu.

13.Saeima piekrita kriminālvajāšanas sākšanai pret Kaimiņu, taču tās sasaukuma laikā tiesa nebija spējīga lietu iztiesāt un novest līdz spriedumam.

Krimināllikums par minēto nodarījumu paredz brīvības atņemšanu līdz vienam gadam, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Kaimiņa lietu iepriekš izmeklēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).

KNAB Kaimiņu aizturēja 2018.gada jūnijā saistībā ar kriminālprocesu par iespējamu nelikumīgu partijas "KPV LV" finansēšanu, kā arī par nepatiesu ziņu norādīšanu deklarācijā. Tomēr vēlāk KNAB pret Kaimiņu šo kriminālprocesu izbeidza.

Kaimiņš iepriekš ir bijis "KPV LV" biedrs un viens no līderiem, vēlāk kļuva bezpartejisks, bet uz 14.Saeimu vairs nekandidēja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas