Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Bijušo augsta ranga bankas darbinieku rosina apsūdzēt par 100 000 eiro izkrāpšanu no kāda uzņēmuma

Valsts policija (VP) kādu bijušo augsta ranga bankas darbinieku rosinājusi apsūdzēt par 100 000 eiro izkrāpšanu no kāda Latvijas uzņēmuma, aģentūru LETA informēja VP.

Maijā Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes amatpersonas pabeidza izmeklēšanu lietā par 100 000 eiro izkrāpšanu no kāda Latvijas uzņēmuma. Noziedzīgo nodarījumu veica savulaik augstu amatu ieņemošs bankas darbinieks, prettiesiski izmantojot klienta uzticību un iegūstot no uzņēmuma pārstāvja parakstus finanšu ķīlas līgumā, skaidroja policijā. 

Vīrieša bijušo darbavietu policija neatklāj.

Minētais bankas darbinieks apkrāptā uzņēmuma pārstāvi maldinājis par dokumenta patiesu saturu, kas, "ķīlas devējam" nezinot, tika izmantots kā nodrošinājums, lai attiecīgā bankas darbinieka civilsievai daļēji piederošajam uzņēmumam tiktu izsniegts bankas kredīts. Darbību rezultātā kredīts netika atgriezts, bet banka izmantoja ķīlas tiesības un piedzina parāda summu no "ķīlas devēja" kontā esošajiem naudas līdzekļiem.

Likumsargi izmeklēšanā noskaidroja, ka kredīta nauda, kas iegūta, pamatojoties uz attiecīgā bankas darbinieka falsificēto finanšu ķīlas darījumu, tika pārskaitīta kaimiņvalsts uzņēmumam, kur tika noņemta skaidrā nauda.

Ņemot vērā, ka noziedzīgais nodarījums tika izplānots tā, lai cietušais par to uzzinātu jau "post factum", izmeklēšanas laikā nebija iespējas apturēt naudas līdzekļu aizplūšanu.

Tomēr mantisko jautājumu risināšanai kriminālprocesā tika uzlikts arests aizdomās turētās personas īpašumam.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka saistībā ar virkni citu pārkāpumu, banka pārtrauca darba attiecības ar aizdomās turēto vēl pirms šī kriminālprocesa sākšanas.

Krimināllieta nodota Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas