Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bordāns izvairās atbildēt, kādēļ noraidījis rosinājumu paplašināt sodu par nelikumīgu tabakas produktu izplatīšanu

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) otrdien izvairījās atbildēt uz LTV žurnālistes jautājumu, kādēļ viņš noraidījis iekšlietu ministra 23. maijā nosūtīto rosinājumu paplašināt sodu par nelikumīgu tabakas produktu izplatīšanu.

 

LTV žurnāliste Anete Bērtule pēc tam tviterī pauda šoku par to, kā izvērtās intervija ar tieslietu ministru. "Gribēju tikai pajautāt, kādēļ noraidīts rosinājums piemērot piespiedu darbu nelegālo cigarešu tirgotājiem, kuriem naudas sods sakrājies līdz 100 000 eiro, bet piedzīt nevar, jo nav legālu ienākumu." 

Savukārt Bordāns sociālajā tīklā Facebook publicētajā ierakstā norāda, ka piespiedu darba kā administratīvā soda efektivitāte ir izvērtēta jau administratīvo sodu reformas koncepcijā 2013.gadā. "Kopš tā laika jau ir pieņemts Administratīvās atbildības likums, kas stātos spēkā 1.1.2020. Šī gada vasarā jau bija sniegta atbilde iekšlietām, ka piespiedu darba ieviešana nebūtu efektīva, bet jācīnās ar naudas sodu nemaksātājiem un ar cēloņiem, nosakot arī citas ietekmīgākas sankcijas. Tāpat TM atgādināja, ka tai ir uzdots pēc AAL stāšanās spēkā analizēt situāciju - naudas sodu izpildi, kā arī iesniegt attiecīgus priekšlikumus. Jau jūnijā savā vēstulē aicināju iekšlietu ministru sākt sarunas, ja viņš grib sākt ātrāk diskusiju par piespiedu darbu iespējamo ātrāko ieviešanu. Tagad pēc LTV sižetiem par kontrabandas cigarešu tirgošanu, tiek rādīts Tieslietu ministrijas virzienā," ierakstā Facebook pauž ministrs.

Tāpat tieslietu ministrs piebilda, ka viņa darbā ir neskaitāms vēstuļu skaits un risināmās problēmas. "Sabiedrība sagaida argumentētu un pamatotu tieslietu ministra viedokli. Šāda iespēja netiek dota, trepēs un garāmejot to nav iespējams pasniegt kvalitatīvi," uzsvēra Bordāns.

Kā ziņots, 21.novembrī un 22.novembrī likumsargi Centrāltirgus administrācijas ēkā veica procesuālās darbības, apkarojot akcizēto preču nelikumīgu apriti. Kopumā aizturētas 12 personas vecumā no 20 līdz 58 gadiem. Četrām personām, 1970., 1975. un 1977.gadā dzimušiem vīriešiem, kā arī 1976. gadā dzimušai sievietei, tiesa piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu.

Latvijas Televīzijas raidījums Aizliegtais paņēmiens atklāja, ka Rīgas Centrāltirgū darbojas labi organizēta "cigarešu mafija". Kontrabandas cigaretes Rīgas centrāltirgus teritorijā pārdod vismaz desmit nelegālos tirdzniecības punktos. 

pievienota 3. un 4. rindkopa

Top komentāri

Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Tabakas tirgoņiem jāliek uzlasīt izsmēķus. Ja nesalasa tūkstoti izsmēķu pa dienu - desmit sitieni ar bambusa nūju pa pliku sēžamvietu!!!!!!!!!!!!
Visu var ja grib
V
Normālā valstī būtu tā,nemaksā sodu,sēdi cietumā.
Ciltskovskis
C
Maigi runājot, puisim ir švaki nervi un brīžiem nesaprotama uzvedība. Bet ir arī politiska interese viņu līdz tādam stāvoklim novest ...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas