Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

CAA: Eiropas Komisija atzinīgi novērtējusi Latvijas aviācijas drošības līmeni

Eiropas Komisija (EK) atzinīgi novērtējusi Latvijas aviācijas drošības līmeni, informēja Civilās aviācijas aģentūra (CAA).

CAA informēja, ka Latvijā no 3. līdz 7.maijam norisinājās EK Mobilitātes un Transporta Ģenerāldirektorāta neatkarīgā inspekcija, vērtējot aviācijas drošības līmeni, un EK augstu novērtējusi veiktos valsts uzraudzības pasākumus, atzīstot Latvijas aviācijas nozari par pasažieriem drošu.

Vienlaikus inspekcijas laikā CAA saņēmusi ieteikumus uzraudzības pasākumu pilnveidošanai, kas vērsti uz uzraudzības procesu standartizāciju, bet nav ietekmējuši aviācijas drošības līmeni Latvijā.

Aģentūrā skaidroja, ka inspekcijas mērķis bija pārbaudīt Latvijā ieviesto un īstenoto aviācijas drošības pasākumu atbilstību starptautiskajām prasībām un pārliecināties, vai ieviestie drošības pasākumi tiek īstenoti pasažieru interesēs. Inspekcijas laikā EK vērtēja, vai no valsts puses ir novērsti un pietiekami tiek uzraudzīti visi aviācijas drošības riski - iespējamie terora akti, sabotāžas, dzīvības un īpašuma apdraudēšana, nepatiesu draudu paziņošana un citi ārēji organizēti draudi.

Lai pārliecinātos, vai CAA veic starptautiskajām prasībām atbilstošu un kvalitatīvu uzraudzību, EK pārbaudījusi CAA veiktos uzraudzības pasākumus pret aviācijas drošības procesos iesaistītiem uzņēmumiem - lidostām, civilās aviācijas lidlaukiem, gaisa pārvadātājiem, oficiālo kravu aģentiem un citiem.

EK konstatējusi, ka aviācijas drošības pasākumi Latvijā ir ieviesti un tiek īstenoti pilnā apmērā, turklāt Covid-19 izraisītā pandēmija un krīze aviācijas nozarē nav ietekmējusi aviācijas drošības augsto kvalitāti, pauda CAA pārstāvji.

CAA direktors Māris Gorodcovs skaidroja, ka pašlaik aviācijas nozare saskaras ar vēl nebijušu krīzi, kuras ietekmē nozarē tiek īstenoti plaši un skarbi taupības pasākumi. Tomēr šo pasākumu laikā nedrīkst tikt ietekmēta aviācijas drošība, kas ir nozares stūrakmens.

"Mūsu ikdienas darbs, veicot nozares uzraudzību, ir pārliecināties, ka krīze nerada riskus pasažieru drošībai. EK inspekcija ir apliecinājusi, ka Latvijas aviācija, neskatoties uz dziļo krīzi tajā, ir pasažieriem droša," minēja Gorodcovs.

Eiropas Savienības (ES) regulējums nosaka, ka ikviena  dalībvalsts izstrādā, piemēro un uztur valsts civilās aviācijas drošības programmu, tāpat ES ir izstrādāti kopīgi noteikumi civilās aviācijas aizsardzībai no nelikumīgas iejaukšanās darbībām, kas apdraud civilās aviācijas drošību. Latvijā pilnvarotās iestādes funkcijas uzraudzības veikšanai pilda CAA.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas