Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Carnikavā jūrā pazudis makšķernieks

Carnikavā jūrā pazudis makšķernieks, portālu Diena.lv informēja Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta pārstāve Līva Veita.

14.novembrī, plkst. 00:25 Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Rīga) saņēma informāciju, ka Carnikavā vīrietis, trīs stundas atpakaļ, ar gumijas laivu devies zvejot un pazudis.

MRCC Rīga nekavējoties uz notikuma vietu nosūtīja krasta apsardzes kuģi KA-06 Gaisma un Valsts robežsardzes kuģi RK-19, kura apkalpe, ievērojot dreifēšanas trajektoriju, veic meklēšanas rajona pārbaudi. Tika arī dots norīkojums pacelties Gaisa aviācijas bāzes helikopteram, bet laika apstākļu dēļ tas nebija iespējams.

Vīrietim laivā iespējams ir bijis individuālais glābšanas aprīkojums, pašreiz vēl notiek meklēšanas rajona pārmeklēšana. Glābšanas operācija turpinās, informēja Veita.

Krasta apsardzes dienests atgādina, ka visiem cilvēkiem, kas atrodas uz ūdens ir jābūt individuāliem glābšanas līdzekļiem.

Lai atvieglotu ziņošanu Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centram par nelaimes gadījumiem jūrā, kopš 2015.gada 1.janvāra ir ieviests bezmaksas ārkārtas tālrunis 115, uz kuru var piezvanīt no visiem sakaru operatoriem. Krasta apsardzes dienests atgādina, ka savlaicīga ziņošana un personīgo glābšanas līdzekļu izmantošana palielina meklēšanas un glābšanas operācijas sekmīga iznākuma iespējamību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas