Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Covid-19: Veselos Zilā krusta patversmes klientus izmitinās armijas teltī

Evaņģēliski kristīgās draudzes Zilais krusts vīriešu patversmes teritorijā tiks izvietota armijas telts, kurā veselos karantīnai pakļautos klientus nošķirs no jau apstiprinātajiem Covid-19 pacientiem, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes Labklājības departamenta direktore Irēna Kondrāte.

Šāds lēmums pieņemts pēc konsultēšanās ar epidemiologiem, un patlaban pašvaldība, sadarbojoties ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, strādā pie tā, lai nodrošinātu teritorijā armijas telts izvietošanu.

"Patversmes teritorija ir pietiekami liela, un patlaban strādājam pie tā, lai izveidotu šo izolācijas vietu. Tajā nošķirsim tos, kuriem Covid-19 tests ir negatīvs. Tur tiks nodrošināta gan pārtika, gan siltums, gan visas citas nepieciešamās lietas," sacīja Kondrāte. 

Viņa arī apstiprināja, ka laika posmā no 28.marta līdz 30.martam patversmi bija atstājuši pieci tās klienti. Tas noticis laikā, kad teritoriju neviens vēl neapsargāja un patversmes klientiem nebija aizliegts to atstāt.

Patlaban tiesībsargi ir atraduši visus šos cilvēkus un trīs no viņiem ir stacionēti. Pēc Kondrātes teiktā, diviem Covid-19 tests bijis pozitīvs, vienam negatīvs, bet par vēl diviem rezultāti pagaidām nav zināmi. Pēc attiecīgo medicīnisko pārbaužu veikšanas visi pieci tiks nogādāti atpakaļ patversmē.

Kā ziņots, pirmdien plaša inficēšanās ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 tika konstatēta evaņģēliski kristīgās draudzes Zilais krusts vīriešu patversmē Rīgā, tāpēc visiem tajā noteikta karantīna.

Top komentāri

ha, ha
h
Sākumā domāju, ka runa ir par dzīvnieku patversmi, jo zilais krusts taču ir arī veterinārārstu simbols.
Kārlis
K
Gultas divos stāvos. Cik tad tur šo ir?
Velta
V
Paskatījos info par to "zilo krustu". Patiesībā "evaņģēlisko kristiešu draudze". RD Labklājības departamenta paspārnē. Pilnīgi nesaprotama darba kārtība. Var uzņemt līdz 250 personas. Vienā teikumā rakstīts, ka 8.00. patversme visiem jāatbrīvo un drīkst atgriezties 18.00, bet tālāk Dienas kārtībā norādītas visādas aktivitātes dienas laikā klientiem. Neizskatās tā lieta tīra. RD jau sen bija jāpamana šī situācija. Interesanti, cik budžeta naudas krustam maksā? Vai visa patiešām tiek uzskaitīta un atbilstoši izmantota, ja neviens, kā redzams, nekontrolē pat piedāvātos pakalpojumus?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas