Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

CVK: Izmaiņas Saeimas vēlēšanu apgabalu skaitā būtu politiska izšķiršanās

Izmaiņas Saeimas vēlēšanu apgabalu skaitā būtu politiska izšķiršanās, aģentūrai LETA pauda Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja Kristīne Bērziņa.

Bērziņa skaidroja, ka ideja par Saeimas vēlēšanu apgabalu skaita palielināšanu nav jauna - tā ik pa laikam uzvirmo un tiek apspriesta. Galvenais ieguvums, ko parasti uzsver šīs idejas atbalstam, ir, ka tā būtu iespēja veicināt saikni starp vēlētājiem un viņu deputātu kandidātiem, deputātiem. Arī tehniski nebūtu sarežģīti šādu ieceri īstenot, piebilda Bērziņa.

Tomēr šis jautājums ir viens no tiem, kas ir nevis vēlēšanu administratoru kompetencē, bet politiķu izšķiršanās, uzsvēra CVK vadītāja. Līdz ar to šādu grozījumu Saeimas vēlēšanu likumā, ja tam ir politisks atbalsts, būtu jārosina Saeimas deputātiem.

Kā ziņots, saglabājot Satversmē noteikto proporcionālo sistēmu, vēlēšanu apgabalu skaitu varētu palielināt līdz 13 vai 14, lai no katra vēlēšanu apgabala ievēlētu septiņus līdz deviņus deputātus, intervijā laikrakstam Neatkarīgā Rīta Avīze sacīja bijušais CVK vadītājs Arnis Cimdars.

Viņaprāt, ja tiktu sadalīti pašreizējie lielie vēlēšanu apgabali - Rīga, Vidzeme, Latgale, Kurzeme un Zemgale - mazākos, tad katrā no tiem no katras partijas sacenstos desmit cilvēku liela politiķu grupa. Tas pietuvinātu deputātu konkrētajiem vēlētājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas